Năstase: Marian Munteanu, un iepuraș. Rezultatul politicii lui Băsescu

Adrian Năstase a comentat intrarea lui Marian Munteanu în cursa electorală pentru Primăria Capitalei.

"Nu cred ca am inteles ratiunile acestei numiri. Daca exista. Sper ca nu este vorba de lasitatea liderilor PNL din capitala...

De fiecare data, am acordat o prezumtie de rationalitate hotararilor luate de liderii politici, considerand ca exista, ceva in spatele deciziilor respective, cu efecte pe termen lung. Poate ca rezultatele la alegeri vor confirma aceasta nominalizare. Eu insa, la acest moment, nu am nici un motiv sa cred asa ceva. Sau poate ca aceasta numire este doar un pas intermediar spre o alta candidatura iar Marian Munteanu este doar un „iepuras", aruncat o vreme pe tabla de sah a alegerilor pentru a consuma atentia „spectatorilor"...Un fel de Stolojan de la prezidentialele din 2004.

Profilul lui Marian Munteanu este contrar majoritatii optiunilor alegatorilor liberali. Din punctul de vedere al ideologiei, al valorilor, al relatiei cu Europa. Anti-comunismul extrem, anti-fesenismul – cu atat mai mult cu cat nu prea mai au obiectul muncii acum – erau specifice, mai curand, taranistilor, in anii '90", a scris Adrian Năstase pe blogul său.

"Liberalii au participat la guvernare cu „fesenistii" in guvernul Stolojan, sunt acum colegi de partid la nivel de lideri in PNL-ul mare (Mircea Ionescu Quintus, Blaga, Roman, etc.), au participat cu „comunistii" in USL. Marian Munteanu pare un personaj adus prin tunelul timpului, dupa 26 de ani, sa candideze la primaria Bucurestiului. Pornind de la ideea ca cei care au schimbat guvernul Ponta il vor considera pe Marian Munteanu un fel de Ciolos local – bun pentru Bucuresti. Greu de facut o comparatie intre cei doi. Marian Munteanu este super ideologizat, nu are experienta macro-economica, nu a participat la activitati publice dupa 1990, alianta pe care a initiat-o neavand inca notorietate.

[citeste si]

In 1990, Marian Munteanu a fost o legenda. Incontestabil. Si prin ce a facut el si prin ce i-au facut altii. L-am intalnit in cateva randuri si i-am respectat atitudinea. Activitatea sa in anii urmatori a fost insa acoperita de ceata si, considera unii, plina de compromisuri si de experimente determinate de pierderea unor ocazii anterioare. Carisma lui de lider al strazii a expirat. In mod paradoxal, actualii lideri ai strazii din Romania se nasc pe facebook si in relatia cu ambasadele. Candidatura lui Marian Munteanu este rezultatul generat de politica lui Basescu de schimbare a clasei politice. PNL a inteles mesajul. A adus un reprezentant nou, pastrat 26 de ani prin criogenie. Punct si de la capat...", a mai notat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel