Năstase: Sunt pregătit pentru achitare. Încrâncenarea DNA, stupidă

adrian_nastase
adrian_nastase

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, la ieșirea din sediul ÎCCJ, că argumentele acuzării sunt foarte slabe și că este victima unui regim politic instalat după 2004.Dana și Adrian Năstase ar fi izbucnit în lacrimi în sala de judecată, după ce avocații și-au terminat pledoariile în dosarul Zambaccian și completul de judecată a rămas în pronunțare, transmite Antena 3.

Procurorii anticorupție cer închisoare cu executare pentru Adrian și Dana Năstase în dosarul Zambaccian, în care fostul premier a fost condamnat, pe 30 martie 2012, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj, fiind achitat pentru luare de mită.

La ieșirea din sediul Înaltei Curți de Casația și Justiție, Adrian Năstase a declarat că este pregătit pentru achitare. ”Sunt pregătit psihic pentru achitare, că așa mi s-ar părea normal, celelalte variante n-am de ce să le iau în considerare acum. După ce i-am ascultat pe avocați am văzut cât de firavă este acuzarea”, a declarat Năstase.

Fostul lider PSD găsește ca fiind anormală situația în care se găsește și ”această încrâncenare stupidă a DNA”.

”Pedeapsa asta de 9 ani de hărțuire vine ca urmare a faptului că poate ar fi trebuit să nu intru în politică, ci într-o zonă birocratic-administrativă”, a mai spus Adrian Năstase.

”Nu am planuri politice, încerc și sper că voi avea liniștea necesară pentru a citi, pentru a mă relaxa, pentru a trece de la tensiunea termenelor de la săptămână la săptămână sau de la lună la lună, și să intru într-o activitate mai relaxată la universitatea la care predau și la Fundația Titulescu”, a adăugat Năstase.

Întrebat cine este responsabil pentru problemele cu justiția pe care la are, Năstase a răspuns că ”după alegeri s-a instaurat un nou regim politic. Acel regim politic s-a hotărât să facă un război cu trecutul și cu inamicii politici”.

Adrian Năstase a fost acuzat de șantaj și luare de mită. Pentru ultimul cap de acuzare a fost achitat, în timp ce pentru primul a primit trei ani cu suspendare pe 30 martie. Soția sa, Dana, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru ”participație improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală”. Ea a fost achitată pentru complicitate la luare de mită și șantaj.

Curtea Supremă judecă, joi, ultimul termen al recursului inițiat de acuzare în dosarul Zambaccian. Completul de cinci judecători a început luni, 3 iunie, judecarea recursului. Anchetatorii îl acuză pe Năstase că a primit o mită de 630.000 de euro pentru a o menține pe Irina Jianu în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Stat în Construcții.

Totodată, Năstase este acuzat că a primit foloase necuvenite de la fostul consul al României în China, Ioan Păun. Procurorii spun că Dana și Adrian Năstase, din banii primiți de la Irina Jianu, au cumpărat bunuri din China, acuzațiile fiind realizate de către Ioan Păun. Acesta din urmă ar fi primit în schimbul serviciilor sale asigurarea că va fi menținut în funcția de consul, mai arată procurorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel