Năstase: În memoria mea, Iohannis rămâne pe același plan cu Vadim

Năstase Iohannis.jpeg
Năstase Iohannis.jpeg

Fostul premier, Adrian Năstase, spune că pentru el primarul Sibiului, Klaus Iohannis, "rămâne pe același plan cu Vadim".

Redăm mai jos textul integral pe care fostul premier l-a postat duminică pe blogul personal:

"Nu îmi propun să intru într-o dispută publică cu Klaus Iohannis. Nu am menționat, timp de zece ani, dezamăgirea mea în legătură cu conduita sa de la alegerile din 2004, dar mi se pare ciudat cum, întâmplător probabil, mulți dintre cei care, prin votul lor pentru Băsescu, în 2004, ajutându-l să obțină puterea, astăzi ne dau lecții de corectitudine politică.

Cazul Iohannis este și mai șocant pentru mine. Poate că unii dintre cei care fuseseră în opoziție în perioada 2001-2004 aveau motive să voteze pentru o schimbare. Vă rog însă să judecați singuri nivelul de cooperare dintre PSD și FDGR în anii 2000, obiectivele fixate în protocolul bilateral. Protocolul poate fi citi aici. Oricum, mi se pare nedemă afirmația sa, în sensul că “a fost forțat de social-democrați să semneze acel protocol”. În ceea ce privește alegerile locale și parlamentare, era evident că FDGR va vota pentru proprii săi candidați. Colaborarea guvernamentală viza, în esență, avantejele urmărite de FDGR iar colaborarea parlamentară viza, până la urmă, legislația de interes pentru FDGR. Și atunci care trebuia să fie interesul în contrapondere pentru PSD rezultând din protocol? Era fair play ca FDGR să-și realizeze interesele cu PSD în perioada ciclului electoral iar, la finalul său, să voteze cu candidatul Alianței? Nu intru în amănunte în legătură cu sprijinul acordat de guvern pentru ca Sibiul să fie declarat capitală culturală europenă. Ar trebui să vorbesc despre convorbirile cu premierul Luxemburgului – Jean-Claude Junker, despre rolul ambasadorului nostru în Luxemburg – Tudorel Postolache, despre hotărârile de guvern cu fondurile alocate pentru îmbunătățirea infrastructurii Sibiului. Cred însă că actualul președinte al Consiliului județean, Ion Cindrea, ar putea da mai multe detalii. Oricum în memoria mea, Iohannis rămâne pe același plan cu Vadim. Amândoi și-au invitat alegătorii, în mod surprinzător pentru mine, să-l voteze pe Băsescu.

P.S.: În final, vreau să-i precizez primarului Iohannis că, în politică, chiar și printre gratii, nu se confruntă doar adevărul cu minciuna ci și caracterul cu lipsa de caracter".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel