Năstase: E o altă lume. România, spectator

Adrian Năstase, preşedintele Fundaţiei Europene Titulescu (FET) a explicat rolul României în ceea ce privește situația din Siria. 

”Rolul de intermediar nu mai poate fi acelaşi care era înainte de 1989, când cele două tabere nu comunicau între ele, şi, din când în când, apărea România cu soluţie salvatoare. Este o altă lume acum, marile puteri se recunosc, se cunosc, îşi ştiu interesele şi le negociează. România este un spectator, totuşi, motivat, prezent şi care poate să intervină pe chestiuni concrete, nu fundamentale, dar care ar putea să-şi utilizeze potenţialul de contacte”, a subliniat Adrian Năstase.

Fostul premier a arătat că nu este bine să se considere că "România nu mai face nimic" în ceea ce priveşte situaţia din Siria.

”Sunt convins, sunt analize care se fac la nivelul serviciilor de informaţii, sunt convins că la MAE există analize pe aceste domenii. Rămâne de văzut şi aici este problema esenţială la ce moment diplomaţia noastră va ieşi mai mult în prezentarea unor sugestii care să nu fie neapărat spectaculoase, că nu au cum să fie spectaculoase, dar putem să participăm cu informaţii, cu analize, cu proiecte, inclusiv în perspectiva anilor următori, atunci când, probabil, se va pune problema reconstrucţiei. Dar să nu avem, din nou, cumva acelaşi rezultat şi aceeaşi reacţie cum am avut atunci când s-a pus problema reconstrucţiei Irakului”, a declarat Năstase.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel