Năstase: Diferența dintre Băsescu și Iliescu, decisă de CCR

Fostul premier Adrian Năstase a reacționat, după ce acțiunea președintelui Traian Băsescu de a se fotografia îmbrăcat în tricoul PMP a fost comparată cu o mișcare făcută de Ion Iliescu în campania electorală din 2004, când președintele de atunci a apărut pe afișele PSD.

Iată ce a scris Adrian Năstase, luni, pe blogul personal:

Mi s-a reproșat că, în campania electorală din 2004, am folosit, pe unele afișe, fotografii cu Ion Iliescu. Vreau să reamintesc faptul că, în acel an, au avut loc, concomitent, alegeri prezidențiale și alegeri parlamentare. Ion Iliescu candida pentru un loc de senator și eu candidam pentru un loc de deputat (în paralel cu alegerile prezidențiale).

Problema candidaturii lui Ion Iliescu fusese contestată la Curtea Constituțională. În concret, un număr de 54 de parlamentari PD și PNL (între care Radu Berceanu, Anca Boagiu, Crin Antonescu, Puiu Hașotti, Mona Muscă, Eugen Nicolăescu) au atacat la CCR, în 9 septembrie 2004, dispozițiile art.5 din Legea pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului, care prevedea “Președintele României în funcție la data alegerii Camerei Deputaților și a Senatului, dacă se află în ultimele trei luni ale mandatului, poate candida ca independent pe listele unui partid politic, unei alianțe politice sau alianțe electorale pentru obținerea unui mandat de deputat sau senator”.

Prin Decizia nr.339/2004, Curtea a stabilit că textul este constituțional.

În aceste condiții, “candidatul pentru postul de senator” Ion Iliescu putea să-și facă poze de campanie cu cine dorea…

Vezi și: Adrian Năstase, încă o veste proastă de la magistrați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel