Năstase: Ce mai fac "intelectualii lui Băsescu"

nastase
nastase

Fostul premier Adrian Năstase a făcut, pe blogul personal, o analiză a "intelectualilor lui Băsescu".

Sintagma este copiată dintr-o postare pe blog a lui Cristian Preda, din urmă cu trei ani, care scria: "Ni s-a spus în mai multe feluri: "intelectualii lui Băsescu", "reformatorii", "grupul de la Bruxelles" etc. Sunt incluși aici Monica Macovei, TRU, Sever Voinescu, Teodor Baconschi și autorul acestei note. Nu noi ne-am dat un nume. Ziariștii au făcut-o, apoi adversarii PDL, apoi colegii noștri de organizație".

"Ce s-a întâmplat, între timp, cu "intelectualii lui Băsescu"? Se pare că din toți "apostolii" au rămas doar doi - Cristian Preda", a scris fostul premier. 

VEZI și: Năstase cheamă ”câțiva idioți” de la B1 TV la pușcărie

Răspuns pentru EBa

Adrian Năstase a adăugat: "'Intelectuala lui Băsescu', Monica Macovei, a dovedit "consecvență" în principii și "și-a făcut treaba" în reformă". El i-a răspuns și Elenei Băsescu, care a criticat-o dur pe Monica Macovei: "În ceea ce mă privește, eu nu am uitat aceste lucruri! Oricum, sper că PDL este mândru să poată propune, pe lista sa la europarlamentare, un fost procuror ceaușist". 

VEZI și: Război politic care o implică pe Monica Macovei

Paradoxala dezertare

Despre un alt intelectual de-ai președintelui, TRU, fostul premier scrie că "a dezertat și el, pentru a rămâne. Sună paradoxal. Totuși, pentru a rămâne pe lista PDL, el a dezertat din echipa lui Băsescu". 

Dezertez și rămân cu tine

Continuă: "Spre deosebire de el, "intelectualul lui Băsescu", Cristian Preda, deși a dezertat (din PDL - care-l pusese pe liste) a rămas. A rămas în noua echipă a lui Băsescu. După activitățile sale la studenții comuniști, la Cotroceni (la președintele Constantinescu), la francofonie, Cristian Preda a devenit apostolul noii mișcări populare, luptând pentru aceleași principii: 7.000 € salariu, 300 € diurnă, 4.200 € cheltuieli de birou și 17.500 € lunar pentru plata staff-ului.Îmi pare rău pentru "intelectualul lui Băsescu", Teodor Baconschi, pe care îl văd, deocamdată, doar sub formă de chibiț al PMP, pe la televizor. "Intelectualul lui Băsescu", Sever Voinescu pare a se fi retras din cenaclu. Scrie cronici și articole interesante în "Evenimentul Zilei" despre literatură și muzică". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel