Nastase: Băsescu nu a văzut că au scăzut alocările pentru Apărare?

armata
armata

Fostul premier Adrian Năstase se întreabă dacă până acum Traian Băsescu nu a observat că în timpul regimului său au scăzut permanent alocările din PIB pentru Apărare, în schimb preşedintele îl critică pe premierul Victor Ponta că vrea să mărească bugetul pentru MApN doar până la 2%.

'În febra campaniei pentru PMP, Traian Băsescu a uitat cine a fost preşedintele României în ultimii zece ani şi cine a promulgat, în această perioadă, legile bugetului. La o dezbatere ştiinţifică la Iaşi, organizată de alte litere (FMP), Băsescu a devenit apărătorul Armatei, împotriva premierului Ponta care vrea să mărească bugetul pentru MAPN 'doar' până la 2%. Dar, ştie reprezentantul de la Cotroceni, 'obligaţia noastră e de 2,38% din PIB să fie alocat bugetului Apărării'. Corect, aşa era în 2004, pe vremea guvernului pe care l-am condus. Până acum, Băsescu nu a observat însă că, în timpul regimului său aceste alocări procentuale au scăzut permanent? Sau acest lucru nu era la fel de important ca acciza pentru combustibil? A aflat acest lucru, în calitate de şef al CSAT şi de comandant Suprem al Armatei, doar la sfârşitul mandatelor de preşedinte?', a scris marţi Năstase pe blog.

VEZI ȘI: Năstase: Penitenciarul îl cheamă pe Băsescu

Bugetul Apărării este un nou motiv de atacuri între preşedinte şi premier. Şeful statului consideră că fondurile alocate Ministerului Apărării Naţionale ar trebui să ajungă mai repede la nivelul convenit cu partenerii NATO, adică 2,38 din Produsul Intern Brut.

Declaraţia vine ca replică la anunţul făcut de premierul Victor Ponta care spunea că, în următorii trei ani, bugetul apărării va ajunge la 2% din PIB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel