Năstase, acuzații grave aduse USL: Nu doar Băsescu e de vină

nastase_si_ponta decee
nastase_si_ponta decee

Fostul lider al PSD, Adrian Năstase, reproșează Uniunii Social Liberale că are o parte din vină, alături de președintele Traian Băsescu, la situația sa din prezent. Fostul premier spune că USL a făcut rău prin pasivitatea sa, "consolidând mecanismele prin care Băsescu controlează sistemul judiciar la vârf".

Adrian Năstase a fost condamnat, luni, de către completul de 5 judecători al ÎCCJ, la 4 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și șantaj.

"În orice caz, de data asta nu voi mai putea spune că este exclusiv vina lui Băsescu. Răul poate fi făcut nu doar prin acțiune ci și prin inacțiune. Faptul că actuala coaliție a consolidat mecanismele prin care Băsescu controlează sistemul judiciar la vârf, aplicând, în continuare, reguli aberante, este o mare neîmplinire.

În loc să se concentreze pe adoptarea unor legi moderne, echilibrate, pe efortul de revizuire a Constituției, actuala coaliție se ocupă, nejustificat de mult, în opinia mea, de conflictele locale din teritoriu", a scris Adrian Năstase pe blog.

Postarea lui Năstase vine să dea greutatea acuzațiilor pe care o parte din electoratul USL le aduce alianței de guvernare. Uniunii i se reproșează că nu a înlăturat "sistemul Băsescu", așa cum s-a angajat și cum se reangajează periodic. Ținta predilectă a nemulțumirilor, mai a celor venite din partea liberalilor, este pactul de coabitare semnat de premierul Ponta și de președintele Băsescu.

 Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni seara, că Adrian Năstase este "un deținut politic", comparându-l cu fostul premier ucrainean Iulia Timoșenko, închisă în 2011 pentru abuz de putere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel