Năstase a aflat când se dă decizia privind eliberarea sa

Fostul premier Adrian Năstase află pe 21 august dacă va părăsi penitenciarul, după ce, în urmă cu două săptămâni, magistrații Judecătoriei Sectorului 1 i-au aprobat solicitarea de eliberare condiționată.

Judecătoria Sectorului 1 a decis la 23 iulie că Adrian Năstase poate fi eliberat condiționat. DNA a făcut contestație la această decizie, care va fi judecată de Tribunalul București.

Luni, DNA a emis și motivarea contestației, susținând că Năstase nu a avut merite deosebite în perioada de detenție.

"Împrejurarea că persoana condamnată a executat fracţia de pedeapsă stabilită în mod obligatoriu de lege nu-i conferă un drept, ci doar o vocaţie la acordarea liberării condiţionate, cu atât mai mult cu cât în opinia parchetului nu sunt îndeplinite în mod cumulativ, condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea liberării condiţionate. Astfel, la dosarul cauzei nu există dovezi temeinice de îndreptare a condamnatului, iar timpul executat din pedeapsă nu este suficient pentru atingerea scopului acesteia, constând în asigurarea constrângerii necesare, că urmare a încălcării legii prin săvârşirea de infracţiuni multiple şi grave de corupţie, în calitate de Prim Ministru al României ori de Preşedinte al unui partid politic, dar şi a formării unei atitudini corecte faţă de muncă, faţă de ordinea de drept", se arată în motivarea DNA.

Adrian Năstase, cu barbă după șapte luni de închisoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel