Narcisa Iorga protestează împotriva ”derapajelor” din CNA

Narcisa Iorga a părăsit ședința de joi a Consiliului Național al Audiovizualului, explicând că ieșirea sa semnifică ”o primă formă de protest față de noua conduită de lucru”, potrivit Mediafax.

”Astăzi, am înregistrat două derapaje în procedurile CNA, care se pot constitui în precedente periculoase: 1. A fost supusă la vot şi a fost validată o propunere de nerespectare a art. 31 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CNA. 2. Nu a mai fost recunoscut un vot al CNA cu privire la un punct de pe ordinea de zi, la nici o oră după ce votul fusese validat”, spune membra Consiliului într-un comunicat de presă.

”Având însă în vedere actuala structură a CNA, care - culmea - acum nu mai suscită niciun fel de reacţii negative faţă de politizarea autorităţii, cu opt voturi din 11 se poate vota inclusiv ignorarea Legii audiovizualului aflate în vigoare, protejarea fără putere de tăgadă a intereselor anumitor radiodifuzori, în detrimentul interesului public. O primă dovadă în acest sens am primit prin modul în care CNA, printr-un vot covârşitor majoritar, a considerat că abaterile posturilor de ştiri în relatarea decesului lui Sergiu Nicolaescu nu au fost prea grave, acordând sancţiuni cuprinse între 10.000 şi 100.000 de lei, deşi Legea audiovizualului prevede şi sancţiuni mai aspre în cazul radiodifuzorilor cu antecedente", explică Narcisa Iorga.

Articolul 31 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CNA prevede că "În cazul în care o decizie nu întruneşte numărul de voturi prevăzut de lege, preşedintele de şedinţă poate cere reluarea de maximum trei ori a votului, iar în cazul în care tot nu vor fi obţinute cele şase voturi necesare pentru adoptarea unei decizii, votul se reia în şedinţa următoare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel