Narcisa Iorga desființează planul Alinei Gorghiu pentru cancer

Narcisa Iorga, fostul membru al CNA, atacă proiectul de lege privind prevenția medicală, proiect depus la Camera Deputaților de patru liberali, printre care se numără și copreședintele Alina Gorghiu.

"Văd că zic unii că legea liberalilor, cu doamna Alina Gorghiu în frunte, e o lege bună, că orice țară civilizată trebuie să facă prevenție medicală. Da, dar România nu e civilizată, aș zice eu, câtă vreme are spitale în centrul Capitalei care cad peste pacienți.

Am citit pe îndelete legea și am găsit câteva puncte nevralgice acute:

1. Legea este făcută, de fapt, pentru înființarea unei noi agenții, ca și când nu aveam destule plătite din bani publici: 20 de articole din cele 28 ale legii reglementează înființarea și organizarea acestei Agenții Naționale de Prevenție în Sănătate (ANSP). Consiliul va avea 11 membri, din care cinci numiți politic. Guvernul va putea oricând să demită conducerea. Așadar, încă o agenție pentru sinecuriștii de partid.

2. Agenția va primi anual minimum 0,5% din PIB și 10% din banii și așa puțini acordați din fonduri publice sistemului de sănătate. Agenția poate face praf banii în campanii de informare cu băieții deștepți din publicitate căci mare parte din activitatea ei, în direcția de informare e dirijată. Există în lege un articol care obligă Agenția să colaboreze cu "orice", subliniez, cu orice ONG, deci se vor găsi suficiente organizații care să ceară și să primească "conform legii" colaborarea pe banii publici ai acestei ANSP.

[citeste si]

3. În doar 30 de zile de la numirea politică a Consiliului, Agenția preia de la Ministerul Sănătății toate direcțiile de sănătate publică, cu tot patrimoniul acestora și disponibilitățile bănești din conturi (v.foto). Tot în 30 de zile de la publicarea în Monitorul oficial, legea devine aplicabilă, deși normele metodologice au termen de emitere 90 de zile.
Având în vederea aceste probleme, nu cred o iotă din argumentele pe care liberalii le vor aduce cu privire la necesitatea unei astfel de legi, în condițiile în care crește îngrijorător numărul părinților care refuză să-și vaccineze copiii împotriva unor boli periculoase. Pentru responsabilizarea acestora, existau metode mult mai rapide și mult mai eficiente decât înființarea unui nou mamut cheltuitor de fonduri publice".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel