Narcisa Iorga: Aceasta este miza lui Dragnea la citirea moțiunii de cenzură

Narcisa Iorga, fost membru CNA, a făcut o analiză în ceea ce privește ziua de duminică, moment în care se va citi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Ea a explicat care este miza liderului PSD.

"Așadar, la momentul strângerii parlamentarilor în sala de ședințe a Camerei Deputaților va ști unde să se încadreze singur pentru că, în funcție de numărul parlamentarilor PSD + ALDE care vor fi în sală la citirea moțiunii, va ști numărul maxim de parlamentari pe care se poate baza miercuri, la vot.

De ce numărul maxim:

Pe lângă războiul mândru româno-român din sediile PSD, se mai duce și un război mediatic. Cine reușește să fie mai persuasiv cu membrii PSD parlamentari sau cu influență directă asupra acestora, inclusiv prin tehnici clasice de manipulare, acela e câștigat. Mi se pare că Dragnea e mult în urmă. În momentul de față, dacă tabăra Grindeanu spune că are deja 40-50 de parlamentari de partea sa, poate să aibă și numai 5, căci nimeni nu poate verifica adevărul. În schimb, parlamentarii care stau cu fundul în două luntri (sau bărci, că văd că și lui Ponta, și lui Dragnea le place termenul), se vor teme că vor pierde ocazia guvernării Grindeanu 2 și este probabil ca numărul lor să crească în progresie geometrică pe măsură ce trece timpul. De aceea tabăra Dragnea se grăbește foarte tare, iar tabăra Grindeanu vrea să tragă de timp.

Nu vă luați după "sursa" Ponta care spune că nu poate fi citită moțiunea, astăzi, în plen. În Constituție și în regulamentul parlamentar se spune foarte clar că textul moțiunii se aduce de îndată la cunoștința Guvernului. Nu se precizează cum: cu poșta specială, prin fax sau cu porumbelul zburător. Comunicarea electronică este instantanee și este cât se poate de oficială, așa că nu aici e problema zilei de astăzi, ci la cvorumul de ședință.

Dacă PNL, USR, UDMR și PMP nu vin la ședință și nici parlamentarii PSD + ALDE care îl susțin pe Grindeanu, Dragnea poate să-și dea foc la valiză, după ce a dat foc PSD și României", a spus Narcisa Iorga.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel