Urmărește emisiunea live


Nadia Comăneci, declarație după ce Simone Biles a făcut senzație la JO 2016

Nadia Comăneci, legenda gimnasticii artistice, a declarat că ''doar timpul'' va spune dacă Simone Biles este cea mai bună gimnastă din toate timpurile, a doua zi după a doua medalie olimpică de aur cucerită de americancă la JO 2016.

Simone este o campioană olimpică incredibilă și sunt un mare fan al ei, a spus românca pentru USA Today, potrivit Agerpes. Totuși, doar timpul va spune dacă ea devine cea mai bună din toate timpurile.

La Rio, Biles a câștigat concursul pe echipe și individual concurs. Ea este încă în cursă pentru alte trei medalii de aur, în concursul pe aparate (sărituri duminică, bârnă luni și sol marți).

Prima la toate aceste aparate, joi, la individual compus, gimnasta texană în vârstă de 19 ani ar putea realiza o cvintuplă de aur inedită, depășind cvadrupla realizată într-un turneu olimpic de sovietica Larisa Latînina (1956), gimnasta cehă Vera Caslavska (1968) și românca Ecaterina Szabo (1984).

Citește și: Gafă din partea Federației Internaționale de Scrimă. Românii, reacție

Presa internațională scrie că gimnasta de 19 ani e "cea mai bună gimnastă din lume".

Nadia Comăneci a câștigat cinci medalii olimpice de aur, însă la două ediții ale JO: trei la Montreal-1976 și două la Moscova-1980. Ea a intrat în istorie obținând prima notă de 10 perfect la Jocuri, în 1976. De atunci, sistemul de notare s-a schimbat, în 2006.

Joi seară, Comăneci, care a asistat la probele de gimnastică artistică din Arena olimpică din Rio, a salutat cele trei medalii din concursul individual compus cu două tweeturi: Felicitări pentru Simone Biles și Aly Raisman. Ce succes frumos..., apoi: Felicitări pentru Alia Mustafina pentru medalia de bronz. Binemeritată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel