Muzeul mahmurelii, primul din lume, a fost deschis

Muzeul mahmurelii  Foto: CNN
Muzeul mahmurelii Foto: CNN

Zagreb, capitala Croaţiei, se înscrie pe harta obiectivelor turistice cu un muzeu mai puțin obișnuit, respectiv un Muzeu al mahmurelii. Muzeul  vine în sprijinul petrecăreţilor care nu îşi amintesc ce au făcut cu o seară înainte şi colectează poveşti de mahmureală şi mărturii ale serilor înecate în alcool pentru a-i ajuta pe vizitatori să umple ''găurile negre'' din memorie, relatează marţi AFP.

"Muzeul vorbeşte despre anumite nopţi, între momentul în care ieşim din cutie şi cel în care ne trezim", a declarat pentru AFP Rino Dubokovic, în vârstă de 24 de ani, care a deschis acest loc la începutul lunii decembrie, împreună cu Roberta Mikelic, de aceeaşi vârstă.

Micul muzeu expune suveniruri şi mărturii de la douăzeci şi cinci de episoade de mahmureală. Expoziţia include obiecte găsite în mod inexplicabil în dimineaţile care au urmat nopţilor îmbibate din belșug cu alcool, o cameră unde vizitatorii îşi pot testa reflexele şi o cameră interactivă unde aceştia pot împărtăşi propriile lor experienţe legate de mahmureală.

În timp ce multe muzee din lume sunt dedicate alcoolului, cei doi tineri au avut ideea de a realiza un loc dedicat beţiei, creat în urma discuţiilor cu prietenii. Spre exemplu, unul dintre aceştia a relatat că s-a trezit cu o pedală de bicicletă în buzunar şi habar nu avea cum a ajuns ea acolo.

Patru încăperi spun povestea unei întoarceri dureroase acasă - Strada este împodobită cu graffiti, Oglinzi aminteşte de vitrinele ce reflectă chipul petrecăreţului, în Grădină vizitatorul aude păsările cântând dimineaţa, iar în Cameră, locul în care oamenii se trezesc după o ieşire înecată în alcool se află un amalgam de sticle răsturnate şi scrumiere care dau pe afară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel