Muzeul Holocaustului, în București. Dăncilă: Va fi lângă Muzeul Antipa

Muzeul Antipa
Muzeul Antipa

Viorica Dăncilă a anunțat, sâmbătă, că Guvernul va înființa Muzeul Holocaustului lângă Muzeul Antipa.

Viorica Dăncilă a anunțat, sâmbătă, că Guvernul va înființa Muzeul Holocaustului lângă Muzeul Antipa, dacă această locație este cea mai potrivită în urma unei analize. Premierul a adăugat că urmează să fie luată o Hotărâre de Guvern în acest sens, în cel mai scurt timp posibil.

„Acest lucru este chiar în programul de guvernare. Vrem să înființăm Muzeul Holocaustului. Am avut discuții referitoare la acest aspect. Locația este identificată într-adevăr lângă Muzeul Antipa. Vom vedea dacă acea locație este cea mai bună. Dacă este o locație bună acolo vom înființa Muzeul Holocaustului. Am văzut că sunt opinii diferite față de locație. Esențial este să facem acest lucru pe care l-am promis și pe care eu îl vreau realizat în cel mai scurt timp posibil", a declarat Viorica Dăncilă, la Târgu Mureș.

Premierul a adăugat că Guvernul ia în considerare adoptarea unei Hotărâri pentru înființarea Muzeului Holocaustului, dar și depunerea unei inițiative legislative în Parlament în acest sens.

„Sunt două variante la ora actuală"

„Sunt două variante la ora actuală, una este o Hotărâre de guvern, a doua este o inițiativă legislativă. Eu cred că trebuie să avem amândouă variantele în prim-plan. Vom da o Hotărâre de Guvern și bineînțeles propunerea legislativă din Parlament, pe care o vom susține. Eu cred că este un lucru pe care l-am promis și pe care trebuie să îl ducem la bun sfârșit", a subliniat Dăncilă.

Conducerea Muzeului Antipa se arată contrariată de dezacordul dintre Ministerul și ministrul Culturii privind crearea unui complex care să cuprindă MȚR, Antipa, Muzeul Holocausului și Muzeul Satului: "Ideea unui complex muzeal care reunește muzee atât de diferite este destul de ciudată".

Luis Ovidiu Popa, directorul general al Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Bucureşti salută ideea unor consultări publice pentru a decide amplasamentul noului Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului, potrivit unui comunicat remis Mediafax.. Ministerul Culturii a anunțat joi seară că va fi creat un complex din Muzeul Țăranului, Muzeul Antipa, Muzeul Satului, Muzeul Holocaustului, iar pentru acesta din urmă se are în vedere spațiul existent între Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel