Mutarea UDMR. Ce spune Chirieac după declarațiile lui Hunor: Se pot schimba multe

Kelemen Hunor FOTO AGERPRES
Kelemen Hunor FOTO AGERPRES

Analistul politic Bogdan Chirieac, în urma declarațiilor lui Kelemen Hunor (UDMR), consideră că e loc de „negociere”.

Întrebat ce va face UDMR, dacă se va ajunge la o restructurare a Guvernului Dăncilă în Parlament, liderul Uniunii a oferit următorul răspuns: „Va lăsa coaliţia PSD-ALDE să arate că are majoritate. Noi nu am luat o decizie, dar eu cred că dacă am votat o dată Guvernul, primul Guvern Grindeanu, după aceea Tudose, o dată Guvernul Dăncilă, a patra oară nu cred că va fi cazul să votăm un Guvern, mai ales că ei au majoritate. Vreau eu să se demonstreze că au majoritate, ei trebuie să adune 233 de voturi, noi încercăm să nu-i încurcăm nici pe cei din Opoziţie, nici pe cei din PSD-ALDE şi de aceea eu cred că dacă se va demonstra că această coaliţie are majoritate, poate reuşim şi noi să stopăm aceste acuzaţii total nefondate că PSD-ALDE stă în voturile noastre şi permanent noi nu ştiu ce şantajăm în dreapta şi în stânga, ceea ce nu este adevărat".

Chirieac: „Declarația UDMR, invitație la negociere”

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la Antena 3, vineri după-amiază. „În opinia mea, e o reacție a UDMR care dă de înțeles că se poate negocia, că e loc de negociere", a spus Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la Antena 3, în cadrul emisiunii „100 de minute".

UDMR și-ar putea dori locuri în Executiv, „poate chiar de ministru, că tot se face restructurarea Guvernului, deci se poate veni în Parlament și cu unul, două portofolii pentru UDMR", a spus analistul politic.

„Până acum au spus că nu vor (n.r. portofolii în Guvern). Probabil că nici nu era un pericol să li se acorde așa ceva. Dar ținând seama că urmează alegerile prezidențiale... Nu ar fi prima dată când UDMR a sprijinit candidatul PSD la președinție. Multe lucruri se pot schimba. Numai să se schimbe odată, fiindcă starea aceasta de incertitudine ne face cel mai mult rău. (...) Și, probabil, PSD ar trebui să se gândească la luarea la guvernare a UDMR-ului. Cred că lucrul acesta ar fi un atu suplimentar în relația internațională și mai ales în relațiile de imagine internaționale. UDMR a avut o prestație bună, se mai liniștesc lucrurile și din alte puncte de vedere. Poate că vizita Papei întâmpinată cu un Guvern al României din care face parte și UDMR nu ar fi un lucru chiar atât de rău. Deci eu văd declarația UDMR ca pe o invitație la negociere", a concluzionat Bogdan Chirieac în intervenția telefonică de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel