Mutare CAS și CASS la angajat. Lider PNL: 360.000 de români, clasați ca fiind hoţi şi infractori

Liderul PNL, deputatul Costel Alexe, a criticat vineri măsurile adoptate de guvern privind asigurarea plăţii de către angajator a contribuţiei pentru pensii şi sănătate la nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, pentru toţi salariaţii. 

"Este oficial: PSD, prin apendicele numit Guvernul României, a clasat aprioric 360.000 de români ca fiind hoţi şi infractori ce fentează statul român! Prin ordonanţa de guvern, angajatorii vor avea obligaţia să plătească contribuţiile pentru pensii şi sănătate la nivelul salariului minim brut garantat în plată şi pentru angajaţii part-time şi cei care lucrează în acord", declară Costel Alexe prin intermediul unui comunicat de presă. 

Potrivit acestuia, în România există 500.000 de contracte part-time, din care 360.000 sunt unică sursă de venit,"iar pe aceştia PSD i-a condamnat din pix ca fiind infractori". 

În opinia liderului PNL Iaşi, era necesară o consultare publică, transparentă, dar trebuia şi să se ţină cont de "efectele devastatoare" pe termen mediu şi lung. 

Urme adânci în economia țării

"Credeaţi că joaca de-a răsturnatul guvernelor marionetă sau ordonanţele privind amnistia şi graţierea din primăvară nu au lăsat urme adânci în economia ţării? Credeaţi că devalorizarea monedei naţionale şi prigoana investitorilor străini, percepuţi de Liviu Dragnea ca fiind elemente de destabilizare ale ordinii politice nu vor produce efecte economice? Sarabanda măsurilor anti-economice abia a început pentru că toate crizele politice provocate de PSD destabilizează economia şi se caută cu disperare resurse pentru a păstra un echilibru economic, pentru plata salariilor şi pensiilor, pentru a păstra o aparentă stabilitate, când în realitate suntem în plin picaj", susţine Costel Alexe. 

El consideră că "primii care plătesc sunt tinerii, antreprenori şi angajaţi deopotrivă, cei care s-au ridicat împotriva sistemul corupt şi au ieşit în strada". 

Executivul a aprobat joi unele măsuri pentru asigurarea plăţii de către angajator a contribuţiei pentru pensii şi sănătate la nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, pentru toţi salariaţii, inclusiv pentru persoanele care au încheiate contracte de muncă cu timp parţial şi pentru cei cu plata în acord. 

Excepţie fac salariaţii elevi, studenţi, persoane cu dizabilităţi, pensionari şi cei care cumulează venituri cel puţin de nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată. 

Noile reglementări urmează să intre în vigoare la 1 august şi să se aplice începând cu veniturile aferente lunii viitoare. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel