Munți de bani pe suferința românilor. Ciolacu: Se joacă cu focul chiar în benzinărie!

„Specula și lăcomia” celor care vor să facă rapid „munți de bani provocând temeri false românilor” trebuie să primească o replică dură din partea instituțiilor statului, a transmis Marcel Ciolacu.

„Nu putem accepta prețuri crescute din pix, de la o oră la alta! Cine își imaginează că mai poate face asta, să știe că se joacă cu focul chiar în benzinărie! Specula și lăcomia acestor șarlatani care vor să facă rapid munți de bani provocând temeri false românilor trebuie să primească o replică tranșantă și dură din partea instituțiilor statului”, a scris, joi, pe Facebook Marcel Ciolacu.

„Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a trimis Direcția Generală Antifraudă Fiscală într-o amplă acțiune de control și monitorizare a pieței carburanților. Vor fi analizate prețurile de cumpărare și vânzare din ultima lună pentru a se identifica motivele măririi prețurilor. Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a dispus ANPC să efectueze verificări la toți furnizorii de combustibil care au mărit aseară prețurile. Foarte repede, Ministerul va veni cu o soluție legală - din practica europeană- astfel încât toți distribuitorii să fie licențiați și să-și piardă licența imediat ce încalcă regulile.

Aștept și din partea Consiliului Concurenței mai multă acțiune pentru a descuraja practicile comerciale neloiale. Această instituție încremenită în timp trebuie să se trezească și să-și amintească că servește interesul public! În următoarea ședință a Coaliției voi cere măsuri clare astfel încât să evităm toată această sarabandă de speculații și încercări de destabilizare a economiei românești. Această Coaliție s-a format pentru a găsi soluții. Și asta trebuie să livrăm populației”, a conchis președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă, despre prețurile la carburanți: Nu permit nimănui să profite de situație

Premierul Nicolae Ciucă a spus că nu va permite nimănui să profite de situație pentru ca, din lăcomie, să încerce să destabilizeze economia țării și viața românilor. Urmează sancțiuni „drastice”.

„Statul român are obligația de a-și proteja cetățenii, de a proteja economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situație pentru ca, din lăcomie sau din orice alte motive, să încerce să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit premierului, instituțiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă și vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel