Muncă la negru. Olguța Vasilescu, schimbări MAJORE: Nu mai e de joacă

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu a anunțat că Guvernul a adoptat modificări legislative prin care angajatorii surprinși cu oameni care muncesc la negru vor fi sancționați drastic. Amenda va fi în cuantum de 20 000 de lei, iar activitatea firmei va înceta până la intrarea în legalitate.

Ministrul Muncii spune că inspectorii nu vor mai decide cuantumul amenzii, legea obligându-i să aplice o sancțiune standard în toate cazurile. 

"Sunt modificări importante la Codul Muncii. Am crescut la maximum cuantumul amenzii pentru munca la negru: este 20 000 de lei, deci foarte mare. Nu mai există o limită minimă și una maximă tocmai pentru a nu da posibilitatea inspectorului de muncă, atunci când face controlul, să aleagă care este această amendă. Pur și simplu se merge de la început pe maxim. Este însă foarte adevărat că dacă se plătește în 48 de ore, cuantumul se reduce la jumătate," a declarat Olguța Vasilescu la România TV.

Totodată, ministrul Muncii spune că simultan cu aplicarea amenzii se va recurge și la închiderea punctului de lucru până la remedierea problemelor. 

"Am mai adoptat o măsură foarte importantă, de-asta fac un apel la angajatori să fie foarte atenți: se suspendă activitatea punctului respectiv de lucru în cazul în care este găsit un muncitor la negru. În cazul unui lanț de magazine, care are mai multe sedii, în momentul în care se face un control, iar la unul dintre sedii se găsește un angajat care muncește la negru se va suspenda activitatea la sediul respectiv până se intră în legalitate. Asta înseamnă că activitatea se va relua în momentul în care va plăti amenda și va face formele legale de angajare pentru persoana respectivă. Deci nu mai este de joacă și îi invit pe toți să fie foarte atenți," a mai spus Olguța Vasilescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel