EXCLUSIV  Munca de acasă, soluţia viitorului? Mircea Coşea, AVERTISMENT: Să nu cădem în capcană

Profesorul Mircea Coşea a lansat un avertisment în ceea ce priveşte munca de acasă şi posibilitatea creşterii şomajului prin reducerea activităţii la mai puţin personal. 

"Companiile care lucrează în servicii, cercetare, administraţie şi birocraţie pot elimina locuri de muncă. Adică în aşa numitele office-uri, birouri, pentru că doar la acele locuri de muncă se poate lucra de acasă. Dar mereu vom avea nevoie de şoferi, frizeri, strungari, bucătari, trebuie să existe economia materială reală. Iar acolo nu poţi face economie de forţă de muncă decât prin robotizare. Dar nici atunci nu poţi elimina masiv forţa de munca. 

Să nu transformăm munca de acasă într-un fetiş, să nu credem că va rezolva problemele. Va rezolva doar problemele marginale, care ţin de activităţi curente. Ceea ce poate face o echipă  nu poate face munca de acasă. Izolarea duce la pierderea motivaţiei pentru muncă. Să nu cădem în capcană, să nu credem că dacă vom sta la calculator vom crea mai mult. 

Teoria lui Gordon spune că această tehnică modernă, de la calculator la telefon, este un instrument de lucru, dar nu rezolvă problemele de productivitate şi mai ales de inovare. Vom avea în continuare oameni care vor lucra cu mâna. Firmele care vor accentua ideea de muncă de acasă au acest specific. Pot lucra cu cifre, cu tabele, într-o manieră de calculator. Munca materială nu o să dispară niciodată!", a declarat Mircea Coşea în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel