Mugur Isărescu se ia de Rusia. România trebuie să riposteze

Mugur Isarescu
Mugur Isarescu

Ruşii nu vorbesc despre tezaurul României și aruncă praf în ochi cercetătorilor români. Singurul progres, dacă poate fi numit astfel, în urma discuțiilor cu oficialii de la Moscova, constă în promisiunea rușilor că vor da acces cercetătorilor români la arhive. 

Oficialii BNR atrag atenția că există documente semnate de ruși la primirea celor o sută de tone de aur și nu cred că mai e ceva de cercetat. 

Cristian Păunescu, consilier BNR, a declarat că "Banca Naţională a depus integral părţii ruse protocoalele bilingve, în franceză şi rusă, de depunere a aurului BNR la Moscova, la banca de stat a Imperiului Ţarist, dublate de semnăturile şi ştampilele de primire şi predare. Există un contract între 2 state - statul actual rus este moştenitorul obligaţiilor din Imperiul Ţarist".

Rușii trebuie să returneze aurul, indiferent dacă-l mai au sau nu. Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a subliniat: "Oricând, o ţară trebuie să arate că are această voinţă şi că ştie să riposteze dacă este jefuită". 

Declaraţiile au fost făcute la inaugurarea muzeului BNR de la Tismana, acolo unde au fost depozitate circa 200 de tone de aur, după Al Doilea Război Mondial.

În prezent, rezerva de aur a Băncii Naţionale este de 103,7 tone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel