Mugur Isărescu, prognoză despre evoluția leului în 2016

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, susține că există premise ca leul să fie stabil și în 2016, cu condiția să nu apară un context intern tulbure sau mai tulbure decât anul trecut și volatilități mai ample în plan extern.

Potrivit guvernatorului Băncii Centrale, leul a fost stabil în 2015 deoarece condițiile macroeconomice de anul trecut au fost stabile, explică Mugur Isărescu.

"Dacă se mențin stabile și în 2016, nu vom asista la deviații, există premisa ca leul să fie stabil. Un context intern tulbure sau mai tulbure decât anul trecut, volatilități mai mari, mișcări mai ample de capitaluri ne vor influența, ca și până în prezent, pot crea dezechilibre temporale pe piață", a declarat Mugur Isărescu, citează realitatea.net.

Banca Centrală are toate instrumentele de politică monetară funcționale, a mai spus guvernatorul BNR, adăugând că există un excendent permanent de lei care este absorbit treptat prin creșterea creditului, dar datorită încrederii și condițiilor macro, acest excedent nu se vede în piața valutară, care este în continuare echilibrată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel