Urmărește emisiunea live


Mugur Isărescu și Patriarhul Daniel, salarii mai mari față de cel al lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, deținătorul celei mai înalte funcții în stat, nu este și beneficiarul celui mai mare salariu de bugetar. 

Potrivit obiectiv.info, președintele Klaus Iohannis are un salariu de șase ori mai mic, comparativ cu cel al guvernatorului BNR, și de două ori mai mic față de cel a l Patriarhului Daniel.

Cu toate acestea, funcția de președinte al României îi va aduce lui Klaus Iohannis o majorare salarială de peste 77%, întrucât va încasa lunar în jur de 1.500 de euro, pe când în perioada mandatului la Primăria Sibiu, era retribuit cu 830 de euro lunar.

De șase ori mai mult decât președintele României încasează lunar guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isăreescu, care are are un salariu de 10.000 de euro, de două-trei ori mai puţin decât directorii băncilor pe care le supraveghează.

Radu Graţian Gheţea, în calitate de preşedinte al CEC Bank, a câştigat lunar aproape 30.000 de euro, de aproape trei ori mai mult decât guvernatorului Băncii Naţionale.

De două ori mai mult decât șeful statului câştigă patriarhul Daniel, 13.900 de lei net, echivalentul a peste 3.150 de euro, din care 7.731 de la stat, restul, din fondurile Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Parlamentarii au indemnizaţii ceva mai mici, de 4.909 lei pe lună, echivalentul a 1.115 euro, însă veniturile pot fi completate cu sume forfetare, bani pentru chirie, dar şi pentru transport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel