Mugur Isărescu, avertisment legat de "supraîncălzirea economiei"

Creșterea economică a fost peste așteptări în trimestrul doi din acest an, astfel că România a trecut de la deficit la exces de cerere, fapt care trebuie evaluat cu mare atenție în perspectiva unei eventuale supraîncălziri a economiei, susține guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

Întrebat fiind dacă, în actualul context de evoluție a economiei, au crescut și riscurile de supraîncălzire, guvernatorul BNR a răspuns că încă nu se văd astfel de semne, dar probabil se apropie.

"Nu vedem încă acest moment. Probabil că se apropie, dar, deocamdată, datele pe care le avem noi indică doar intrarea, cu marja de eroare pe care trebuie să o accepte toată lumea, în situația în care România are un gap de PIB pozitiv. S-a evaporat deficitul de cerere. Deocamdată, excesul de cerere trebuie evaluat cu mare atenție pentru a trece la momentul pe care îl menționați dumneavoastră", a spus, joi, Isărescu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, economia a crescut în trimestrul doi al acestui an pe fondul expansiunii consumului populației și a investițiilor, cu impact asupra deficitului de cont curent.

"Exportul net și-a sporit astfel contribuția negativă la dinamica anuală a PIB. Din perspectiva ofertei, sectorul serviciilor își menține contribuția determinantă la intensificarea activității economice", a precizat guvernatorul BNR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel