Mucegai în aer. Valori de 50 de ori mai mari decât cele tolerate de corpul uman, în vestul țării: "Plămânii sunt afectaţi"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Au fost înregistrate cantităţi mari de mucegai în aer, în vestul ţării.

Vorbim de valori care depăşesc cantitatea tolerată de corpul uman de 50 de ori, potrivit Digi 24. Acest lucru se întâmplă în Timişoara. Vorbim despre singurul oraş care are staţii de monitorizare în ceea ce priveşte mucegaiul.

Ce riscuri există pentru sănătate

"Atunci când vorbim de orice particulă care ajunge în aer, la persoanele care au o hiperactivitate a sistemului imun, adică atunci când imunitatea recunoaște acele particule ca fiind străine şi reacţionează excesiv, simptomele nu întârzie să apară. De la infectări care apar în zona nasului, ochilor, strănutul, până la apariţia crizelor de astm. Lucrurile se pot duce spre orice paletă de simptomatologie, iar starea generală poate fi agravată, indiferent de vârstă.

Cu siguranţă, plămânii sunt afectaţi, pentru că acei spori care se găsesc la suprafaţă, care pot fi luaţi şi foarte uşor transportaţi de curentul de aer ajung în căile aeriene, iar organismul reacționează, provocând un spasm bronşic. Este doar un pas până la a avea simptome de tuse, la respiraţii șuieritoare, la disconfort, lucruri care, dacă trenează, nu pot să ducă decât la dependența de o medicație respiratorie care poate să îţi asigure confortul respiraţiei, să poţi să îţi trăieşti viaţa de zi cu zi", a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Bucureşti, la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel