MRU, dezamăgit de dreapta politică: Treziți-vă, oameni buni!

ungureanu
ungureanu

Unificarea dreptei din România într-o forță politică puternică, aptă să i se opună USL, pare un deziderat aproape imposibil de realizat în viitorul apropiat, în opinia ultimului premier al guvernării PDL, Mihai Răzvan Ungureanu. Liderul partidului Forța Civică face un apel la foștii colegi de coaliție și îi îndeamnă să lase deoparte "declarațiile inutile, guerillele fratricide sau reglările de conturi", care nu fac decât să arate cât de ,,nepregătită" este dreapta politică. 

,,Este incredibil ce se întâmplă astăzi cu dreapta noastră politică. În loc să se preocupe de critica acerbă a guvernării, își exhibă slăbiciunile şi nu pierde nici o ocazie de a arăta românilor cât de nepregatită este pentru a face opoziție reală. Tone de declarații inutile, stârnite de teme fără relevanţă publică, atacuri reciproce, guerille fratricide, reglări de conturi, încruntări - toate arată că idealul unificării dreptei, pentru care militam şi despre care vorbim încontinuu, este departe de realizare. Nu credem că acum e nevoie de așa ceva. Treziți-vă, oameni buni!", a susţinut joi liderul FC, Mihai Răzvan Ungureanu, într-o postare pe pagina sa de socializare.

Critica și îndemnul fostului premier survine la scurt timp după ce fostul senator democrat-liberal, Radu Berceanu, a declarat într-un interviu pentru ziare.com, că nu prea are încredere în "așa-zișii candidați din afara partidului" pentru alegerile prezidențiale, argumentând că "dacă e vorba de vreo personalitate, personalitatea aia, dacă o interesează într-adevăr candidatura la Președinția României, trebuie să se înscrie în PDL".

Ulterior, Radu Berceanu a ripostat dur când i s-a avansat posibilitatea ca un astfel de nume din afara partidului să fie în primul rând  Mihai Răzvan Ungureanu. „Ce e Mihai Răzvan Ungureanu ca să ne referim în primul rând la el? Până una-alta, mie nu mi se pare că e mai nimic, din păcate. Eu, atunci când a fost prim-ministru și am avut o discuție cu el, i-am spus: ‘Răzvane, dragă, înscrie-te în PDL. Pentru că PDL ți-a întins o mână – nu o mână, te-a pus prim-ministru!’. Și cred că la chestia asta se răspunde – la încredere – cu încredere. Ideea că îți faci nu știu ce partiduleț este o idee care, în 2012, este complet nelucrativă. (…) Și uite că a făcut Forța nu-știu-care, care…zero!”, a afirmat fostul ministru al Transporturilor.

Totodată, ultima perioadă nu a fost una de liniște nici în cadrul PDL, partidul fiind supus presiunii taberei “intelectualilor” de a fi convocat de urgență Congresul și schimbată actuala conducere, după rezultatele înregistrate la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel