Mourinho, record în Serie A. Ce performanţă a atins antrenorul

Jose Mourinho, din această vară pe AS Roma, a devenit antrenorul care a ajuns cel mai rapid la 50 de victorii în Serie A, echipa sa învingând-o duminică pe Fiorentina cu 3-1 în prima etapă din noua ediţie de campionat, scrie Reuters.

Mourinho s-a întors în Serie A la unsprezece ani de la despărţirea de Inter Milano, cu care a reuşit o triplă istorică în 2010, câştigând campionatul, Cupa Italiei şi Liga Campionilor. Duminică, el a devenit tehnicianul care ajunge cel mai repede la 50 de succese în Serie A de când au fost introduse trei puncte pentru victorie în sezonul
1994-1995.

Portughezul are 50 de victorii după 77 de meciuri de Serie A, în celelalte mari campionate în care a activat el bifând şi mai repede această performanţă: în La Liga, el a obţinut 50 de victorii după primele 62 de jocuri, iar în Premier League, 50 de victorii după 63 de partide.

El este antrenorul care a ajuns cel mai rapid la 50 de succese în aceste trei campionate, însă a ales să glumească pe seama realizării sale.

"Vă rog să nu-mi arătaţi recordurile negative, doar pe cele bune", a postat Mourinho pe Instagram ca răspuns la un tweet al statisticianului Opta, ce a evidenţiat recordul său. Portughezul l-a înlocuit în această vară pe compatriotul său Paulo Fonseca la echipa din capitala Italiei, transmite Agerpres.

Liverpool îl împiedică pe Mohamed Salah să răspundă convocării la echipa Egiptului pentru preliminariile CM 2022

Clubul englez de fotbal FC Liverpool nu-l va lăsa pe Mohamed Salah să dispute următoarele meciuri cu echipa sa naţională, din cauza restricţiilor sanitare legate de reizbucnirea pandemiei de coronavirus, a anunţat, luni, Federaţia egipteană de fotbal (EFA), citată de AFP.

Două meciuri contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022 din Qatar sunt în programul "Faraonilor" în pauza internaţională de la începutul lunii septembrie, contra Angolei, la Cairo, şi împotriva Gabonului, la Franceville.

"Cormoranii" au refuzat, de asemenea, să le dea drumul brazilienilor Fabinho, Roberto Firmino şi Alisson Becker pentru următoarele meciuri ale "Selecao" din campania de calificare la Cupa Mondială din Qatar.

Egiptul şi Brazilia figurează pe lista roşie a guvernului britanic privind pandemia de Covid-19. Conform EFA, decizia lui Liverpool este legată de faptul că orice jucător care pleacă în aceste ţări trebuie obligatoriu izolat timp de zece zile la întoarcere.

Federaţia egipteană a mai indicat că a cerut FIFA să ridice obligaţiile de carantină pentru jucătorii internaţionali, pentru a le permite să se alăture echipei lor naţionale.

În această vară, Liverpool a refuzat ca Salah să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde Egiptul a pierdut în sferturile de finală în faţa viitorilor campioni brazilieni.

Alţi doi jucători de prim plan, Mohamed Elneny (Arsenal Londra) şi Ahmed Hassan Mahgoub (Olympiakos Pireu), nu figurează nici ei pe lista anunţată de selecţionerul egiptean Hossam Badry, din aceleaşi motive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel