Motorină, benzină preț. Petrolul, cel mai ridicat nivel din ultimii 3 ani

Benzinarie
Benzinarie

Cotaţia barilului de petrol Brent la bursa ICE Futures din Londra a depăşit 70 de dolari. Este cel mai ridicat nivel începând din noiembrie 2014, transmite Reuters. 

oi, cotaţia barilului de petrol Brent cu livrare în luna martie a atins 70,05 de dolari, apoi a scăzut uşor, ajungând la închidere la valoarea de 69,26 dolari. De la începutul anului, ţiţeiul s-a apreciat cu 5%. 

Cotaţia barilului de petrol light sweet crude (WTI) la bursa New York Mercantile Exchange a urcat cu 1,5%, la 64,51 dolari, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani. 

Administraţia americană pentru informatii din energie (EIA) a anunţat că în prima săptămână din acest an stocurile de ţiţei au scăzut cu aproape cinci milioane de barili, la 419,5 milioane de barili, în timp ce producţia SUA a scăzut cu 290.000 de barili pe zi, la 9,5 milioane de barili. 

Chiar dacă piaţa este acum echilibrată, analiştii avertizează asupra unei posibile supraîncălziri. 

Recent, Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol a acceptat să extindă până la sfârşitul lui 2018 acordul privind reducerea producţiei, pentru a susţine preţul ţiţeiului. Actualul acord, care expiră în martie 2018, prevede reducerea producţiei cu 1,8 milioane de barili pe zi (bpd). 

Reducerea producţiei de petrol a OPEC a permis preţului la petrol să revină peste pragul de 50 de dolari per baril, notează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel