Motivul pentru care Barcelona joacă meciurile în mijlocul zilei

Miza economică începe să modifice şi orele de disputare ale meciurilor din marile campionate. În acestă etapă, F.C. Barcelona a jucat la ora 14:00, iar motivul pare să fie unul de natură economică. Echipa catalană încearcă să mulţumească suporterii din partea asiatică care reprezintă o piaţă foarte numeroasă. 

Pentru marile echipe de fotbal, piaţa asiatică reprezintă o sursă de venituri foarte importantă. Motivul este unul foarte simplu: asiaticii sunt foarte mulţi, iar fenomentul fotbalistic european i-a atins. Asta se vede în încasările din echipamente sportive, care se vând la un nivel la care Europa nu ar visa să ajungă vreodată.  700 de milioane de europeni nu vor concura niciodată cu peste 4 miliarde de asiatici. E adevărat, mulţi dintre asiatici sunt foarte săraci, însă există şi ţări bogate sau cu mare potenţial precum cele arabe, China, Coreea de Sud, sau Japonia. 

Banii obligă echipele să joace şi la 40 de grade celsius

Tocmai de aceea, la sfârşitul campionatului marile echipe se duc în turnee în Asia. Se semnează contracte pe bani mulţi, iar echipele se obligă să îşi aducă marile vedete. În caz contrar, pierd foarte mulţi bani. 

Barcelona a jucat în acest weekend la ora 14:00, la 35 de grade celsius. Asta tocmai pentru ca numeroşii asiatici să îi poată vedea la lucru. Astfel de situaţii vor fi frecvente în acest campionat. Fusul orar al ţărilor din Orient va dicta orele de început ale marilor meciuri din Europa. Nu va trece probabil mult timp până se va da atacul şi la orele de Champions League. 

Televiziunile din România au simţit-o pe pielea lor

La începutul anilor 2000, televiziunea B1 transmitea meciurile din Italia pentru că preluarea lor era foarte ieftină. Nu a durat mult pentru că România a intrat în Uniunea Europeană, iar preţurile au explodat. Fotbalul a devenit o industrie de foarte mult timp, în care se învârt miliarde de euro. Asta este tot ce contează, de unde vin banii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel