DC NEWS a intrat în posesia motivului demisiei lui Bogdan Popescu de la cârma TAROM.
Bogdan Popescu, adus de la Microsoft la conducerea companiei aeriene naționale TAROM, a demisionat după numai 2 luni. Motivul deciziei sale rămâne însă încă un mister, asta pentru că în textul demisie sale, ajuns în posesia DC NEWS, Bogdan Popescu nu explică clar de ce a luat hotărârea de a renunța la funcția de director general al TAROM, dar vorbește în schimb despre planuri de viitor și despre necesitatea redresării și restructurării companiei.
"În ceea ce mă privește, sunt bucuros că am putut contribui la ceea ce sperăm cu toții că este punctul de inflecțiune de care TAROM are nevoie în procesul de redresare și, în perfect sincron cu echipa de conducere, am decis să las la latitudinea Consiliului de Administrație numirea la începutul anului viitor a unui nou director general, care să continue proiectele începute și să conducă compania în noua perioadă a redresării și restructurării", a scris Bogdan Popescu, anunțându-și astfel demisia.
În rest, Bogdan Popescu a vorbit despre realizările din ultima perioadă a TAROM, dar și despre oportunitățile pe care compania le are pentru anul 2024.
"Astăzi este ultima zi lucrătoare a anului 2023, un bun prilej de bilanț, dar și de revizuire a planurilor de viitor. La mijlocul lunii decembrie 2023 TAROM a concluzionat negocierile pentru achiziționarea a două aeronave Boeing 737 Max, fiind agreate scrisorile de intenție pentru semnarea a viitoarelor contracte de leasing cu vânzătorul aeronavelor. Pe data de 14 decembrie, Consiliul de Administrație a validat scrisorile și le-a transmis Adunării Generale a Acționarilor care, la rândul ei, a aprobat în data de 20 decembrie semnarea acestora de către management. Ieri, 28 decembrie 2023, scrisorile au fost semnate, fapt care înscrie compania TAROM ferm pe traiectoria restructurării și modernizării", a mai scris Bogdan Popescu.
În plus, acesta susține că "nu mai există niciun obstacol în aprobarea de către Comisie a ajutorului de stat pentru restructurare, cel mai probabil în trimestrul I al anului viitor, odată acest ajutor aprobat fiind exclusiv la latitudinea Guvernului României deblocarea sumelor corespunzătoare și implementarea efectivă a planului agreat".
Potrivit lui, "anul 2024 va aduce o serie de oportunități pentru care compania a s-a pregătit în ultimele săptămâni", menționând câteva dintre acestea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu