Urmărește emisiunea live


Motivarea Tribunalului București: Trășculescu a dat dovadă de cinism

trasculescu-alin-deputat-pdl1
trasculescu-alin-deputat-pdl1

Tribunalul București arată în motivarea deciziei de arestare a lui Alin Trășculescu, că fostul deputat a dat dovadă de un cinism ce reiese din conținutul tuturor interceptărilor, în contextul în care a ales să-și folosească influența conferită de calitatea sa de demnitar pentru a obține bani.

"Instanţa reţine cinismul de care a dat dovadă inculpatul şi care se desprinde din întregul conţinut al interceptărilor realizate în cauză, de faptul că înţelege să se folosească de influenţa pe care o are sau despre care afirmă că o are asupra unor funcţionari, pentru a obţine în folosul său diverse sume de bani", se arată în hotărâre.

Instanţa arată că, în loc ca astfel de lucrări să fie contractate în condiţii transparente, echitabile şi corecte pentru toţi participanţii, se ajunge ca, prin asemenea intervenţii, prin traficul de influenţă, prin corupţie, beneficiarii acestor contracte să fie doar acele persoane care au înţeles să acţioneze în mod ilicit, prin "cumpărarea" sprijinului sau influenţei unor persoane. "Faptul că astfel de acţiuni au loc la un asemenea nivel al autorităţilor publice nu face decât să reliefeze gravitatea faptei şi periculozitatea făptuitorilor", se mai arată în document, citat de realitatea.net.

Tribunalul București punctează că fapte precum cele comise de de Trășculescu, nu fac decât să erodeze încrederea pe care cetăţeanul trebuie să o aibă în instituţiile publice, în modul lor corect de funcţionare.

După analiza propunerii formulate de către Parchet şi prin prisma dispoziţiilor Codului de procedură penală, instanţa apreciază că actuala fază procesuală, actele ce urmează a fi efectuate pentru continuarea şi terminarea urmăririi penale reclamă cu prisosinţă privarea de libertate a inculpatului, măsura preventivă privativă de libertate fiind necesară pentru buna desfăşurare a procesului penal. La acest moment, se mai arată în motivare, faţă de circumstanţele reale ale cauzei, instanţa nu poate da eficienţă circumstanţelor personale ale inculpatului T., constând în lipsa antecedentelor sale penale, situaţia familială sau conduita sa în societate, anterioară săvârşirii faptelor.

Fostul deputat PDL este cercetat de procuroii anticorupție pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din trafic de influență. Anchetatorii au extins cercetările în cazul Trășculescu și pentru asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel