Motivare CCR. Tudorel Toader, revocare Kovesi. Chirieac: Manifestațiile de stradă se vor acutiza

Bogdan Chirieac a vorbit despre motivarea CCR în cazul Laurei Corduța Kovesi și Comisia de anchetă a alegerilor din 2009.

În motivare, CCR sublinează faptul că prin refuzul Laurei Codruța Kovesi de a se duce la Comisia parlamentară pentru alegerile din 2009, șefa DNA încalcă ”autoritatea Parlamentului”. Mai mult, CCR arată în motivare că documentele pe care Kovesi le-a trimis Comisiei în ceea ce privește prezența ei în sufrageria lui Gabriel Oprea în noaptea alegerilor, denotă faptul că refuză răspunsul la întrebarea directă care i-a fost adresată.

Întrebat dacă Tudorel Toader va cere revocarea Laurei Codruța Kovesi după motivarea CCR, analistul politic Bogdan Chireac este convins că acest lucru nu se va întâmpla. Totodată, acesta preconizează că protestele se vor amplifica precizând că ”România nu este un stat de drept în acest moment”.

”Domnul ministru Tudorel Toader nu va cere revocarea șefei DNA. Lucrurile se vor desfășura mai departe la fel ca și până acum. Mai mult, manifestațiile de stradă se vor acutiza. Nu știu ce se va întâmpla pentru că nu pot anticipa reacția majorității parlamentare.

Ea trebuie să ajungă în Parlament cu pachetul legislativ necesar pentru ca România să redevină stat de drept. România nu este un stat de drept astăzi când vorbim. Nici pe departe. Lucrurile pot fi aduse în matca lor constituțională numai prin schimbarea legislației. Nu știu dacă majoritatea parlamentară, onorabilul domn Dragnea, onorabilul domn Tăriceanu, sunt cu adevărat hotărâți să facă acest lucru. Majoritate parlamentară există și nu este doar cea PSD-ALDE care ar dori să facă acest lucru.

Mai departe, e o decizie a CCR care va fi ignorată de toată lumea cu excepția presei care o va mediatiza câteva zile până când o altă arestare importantă va acoperi subiectul”, a spus Bogdan Chirieac la România TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel