Moţiunea simplă pe subvenţiile la încălzire, respinsă de Senat, chiar dacă a întrunit majoritatea la vot

senat
senat

Plenul Senatului a respins luni, cu 66 de voturi “pentru”, 62 de voturi “împotrivă” şi o abţinere, moţiunea simplă a USL privind subvenţiile la încălzire, fiind nevoie de majoritatea senatorilor, 69, pentru ca aceasta să fie aprobată.  La finalul votului, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a ţinut să atragă atenţia că rezultatul denotă faptul că "Guvernul nu mai are majoritate în Senat".

În cadrul dezbaterilor, senatorul PDL Petru Filip a atras atenţia că problema subvenţiilor s-a agravat în condiţiile în care multe CET-uri au fost transmise către autorităţile locale, iar primarii nu au fost suficient de "atenţi" pentru a le face profitabile, astfel încât în astfel de oraşe primăriile trebuie să acorde subvenţii mai mari.

"CET-urile intrate pe parteneriat public-privat au profitabilitate la un nivel al subvenţiilor suficient de scăzut. Altele care au aşteptat rolul acesta paternalist al statului se gândesc că astăzi s-ar putea să aibă probleme", a spus democrat-liberalul, acuzând că unii primari ar fi trebuit de la bun început să se gândească la faptul că vor prelua CET-uri neprofitabile şi nu au acţionat eficient pentru gestiunea tehnică şi economică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel