Moţiunea simplă a USL "Un flagel naţional-plantele etnobotanice", respinsă de Camera Deputaţilor

camera-deputatilor-legi
camera-deputatilor-legi

Deputaţii au respins, marţi,  în sesiune de vot final, moţiunea simplă a Opoziţiei  intitulată "Un flagel naţional-plantele etnobotanice".

În urma scrutinului din Camera Deputaţilor, s-au înregistrat 135 de voturi "pentru", 164 de voturi "împotrivă" şi 3 abţineri.

Prezent la dezbatere, ministrul  Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat în plenul Camerei, că măsurile luate până acum au determinat limitarea proliferării magazinelor care comercializează astfel de produse.

"Dacă în 2010 funcţionau 373 de magazine cu acest profil, în prezent mai funcţionează numai 26 de unităţi. Aprope 350 de magazine au fost închise de anul trecut până acum. Vă asigur că nu ne vom opri aici", a spus Igaş. El a arătat că, în perioada februarie-iunie 2011, echipele de control au aplicat amenzi de peste 3,1 milioane de lei şi au confiscat peste 16.200 de plicuri care conţineau substanţe psihoactive.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple a USL intitulată "Un flagel naţional - plantele etnobotanice", că subiectul a fost politizat de către opoziţie şi că în lupta politică s-a uitat de interesul comun.

"Demersul de azi e o surpriză pentru mine. În lupta politică am uitat interesul comun. Înţeleg lupta politică şi rolul opoziţiei, dar nu pot fi de acord cu politizarea unui fenomen care priveşte o parte importantă a societăţii", a spus ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi:

O nouă moţiune simplă pe tema etnobotanicelor va fi depusă de Tudor Ciuhodaru în Parlament. Deputatul cere până la 20 de ani închisoare pentru comercianţii de plante halucinogene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel