Moțiunea de cenzură. Ponta: O să fac o propunere oficială către PSD

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Victor Ponta a declarat că, după moțiunea de cenzură, va face o propunere oficială foștilor săi colegi din PSD, pentru refacerea unei majorități cu ALDE, dar "fără Viorica Dăncilă sau Mihai Fifor". Liderul Pro România a mai spus că propunerea de premier nu va fi de la Pro România sau PSD.

"Pot să cred că joi seară, la o oră după moțiunea de cenzură, o să fac o propunere oficială către toți foștii mei colegi de la PSD să refacem o majoritate, cu ALDE, fără Dăncilă sau Fifor", a declarat Victor Ponta, luni, în Parlament, potrivit Mediafax.

Acesta a mai spus că vor discuta propunerea de premier joi seară, după moțiunea de cenzură.

"Propunerea de premier o discutăm joi după-amiază, (...) un premier care nu este nici la PSD, nici la Pro România, că-s orgoliile mari" ,a declarat Victor Ponta.

"Sorin Câmpeanu s-ar califica"

Liderul Pro România a afirmat că Sorin Câmpeanu "s-ar califica" pentru postul de premier și că până la alegerile prezidențiale s-ar putea forma o majoritate de stânga.

"Sorin Câmpeanu este membru în Pro România și chiar e numărul doi. S-ar califica, evident, dar probabil că PSD n-ar accepta nicidoată pe cineva din Pro România. Important este că până la alegeri am putea avea o majoritate de stânga care să facă ce nu s-a făcut din 2016", a mai zis acesta.

Fostul premier a mai precizat că exclude o guvernare cu PNL, USR sau PMP. Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului joi, începând cu ora 10.00. Numărul necesar adoptării moțiunii este de 233 de parlamentari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel