EXCLUSIV  Moțiunea de cenzură a PNL, o mimă? Tăriceanu exclude varianta intrării la guvernare, semnal către Orban: Ținta ideală

Călin Popescu-Tăriceanu și Viorica Dăncilă
Călin Popescu-Tăriceanu și Viorica Dăncilă

Moțiunea de cenzură inițiată de PNL s-ar putea anunța un eșec. Ludovic Orban a afirmat că o depune dacă are garanția celor 233 de voturi în Parlament. A spus, miercuri, că a trimis-o către partidele din Opoziție. Călin Popescu Tăriceanu a susținut, în interviul DCNews, de joi, că, până la acea oră, respectiv 12:30, el n-a văzut proiectul moțiunii de cenzură. 

În plus, președintele ALDE subliniază că se află în situația în care să analizeze ”două lucruri”, nu numai moțiunea, pentru că ”trântirea unui Guvern nu e o treabă complicată”, ci ”problema e ce urmează, care e faza doi”. Prin urmare, cel puțin declarativ, e puțin probabil, fără un proiect viabil pus pe masa celorlalte partide, ca noua moțiune de cenzură să aibă succes. 

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că așteaptă configurația noului Guvern, cine-l va conduce. Asta deși Ludovic Orban a tot spus în spațiul public că el va fi premier, dacă va intra la guvernare. 

”Dacă nu puteți să faceți nimic, atunci lăsăm Guvernul ăsta” este mesajul lui Tăriceanu pentru PNL. 

Cu privire la intrarea ALDE la Guvernare, răspunsul este categoric: ”în niciun caz!”. Președintele ALDE adaugă că ”În momentul acesta, nu se pune problema, cred că ar fi o opțiune foarte proastă să intrăm într-o altă formulă de guvernare, dar nici nu putem cauționa legați la ochi un viitor Guvern despre care nu știm ce-și propune să facă.” 

”Noi nu mai facem parte”

Întrebat dacă nu ar înseamna că semnează o ”moțiune” și împotriva ALDE, abia ieșit de la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu a evitat răspunsul, spunând că nu a primit proiectul, că, așa cum a zis și anterior, vrea să vădă ce urmează, dar și că moțiunea de cenzură reprezintă critici la adresa guvernului actual, din care ”noi nu mai facem parte”. 

”Mimează dorința de a intra la guvernare”

În continuare, el și-a prezentat reticența cu privire la obiectivul real al PNL, asta după ce la începutul interviului, a repetat ceea ce tot afirmă în ultima vreme: blatul Iohannis - Dăncilă, însă dă de înțeles că de fapt n-ar fi un blat, ci Klaus Iohannis s-ar folosi de Guvern, în campanie electorală. 

”E și o chestiune de responsabilitate, nu e o problemă numai de ambiție de partid că vrea PNL  - cu toate că eu nu cred că vrea să ajungă la guvernare, mimează această dorință de a intra la guvernare” a spus Călin Popescu Tăriceanu. El consideră că se dorește menținerea Guvernului actual ”așa încât dl Iohannis să aibă ținta ideală în campania pentru prezidențiale”. 

Nu-i dăm pe mână un cec în alb cuiva care spune că vreau eu să ajung prim-ministru, mai ales că nu are suportul necesar în Parlament. Dacă ne cere voturile, este legitimă dorința noastră să vedem ce-și propune acest Guvern” a mai afirmat Călin Popescu Tăriceanu. 

Vezi mai jos interviul integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel