Moțiunea de cenzură, pe un butoi de pulbere. Bulai, scenariu despre USR și revenirea în forță a USL

Foto DC NEWS
Foto DC NEWS

Sociologul Alfred Bulai vine cu un scenariu interesant despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

”Cred că USR că va da înapoi cu moțiune pentru că probabil știe că sunt anumite probleme. Cred că luni doar își vor da demisia din Guvern. În acest mod, se ajunge la situația de schimbare a compoziției Guvernului, mai elegant decât o moțiune semnată alături de AUR.

Scopul este să rămână Florin Cîțu premier până pe 25 septembrie, să poată câștiga partidul, după care există posibilitatea să apară anumite schimbări. Nu cred că va rămâne Florin Cîțu de-a pururi la Guvern. USR nu va mai fi primit în Guvern. Trebuie să fii dus cu pluta să faci asta. Sunt doar două soluții: Guvern minoritar cu susținerea PSD sau un nou USL. Alianța din România care a câștigat cele mai multe voturi vreodată a fost USL”, a zis sociologul Alfred Bulai la B1 TV, în emisiunea lui Silviu Mănăstire - ”Dosar de politician”.

”Cei din USR nu au înțeles niște lucruri. Când ești nou, ți se dau credite în alb, dar ei nu mai sunt la început, sunt la al doilea mandat în Parlament. Deja avem miniștri, reprezentanți ai USR care ne-au dat multe informații... și nu mai avem aceleași speranțe”, a mai spus sociologul.

Calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au fost convocate din nou pentru luni, de la ora 12,00, pentru a stabili calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse vineri noaptea de parlamentarii USR PLUS şi AUR.

Iniţial, Birourile permanente reunite ale celor două Camere fuseseră convocate vineri, la ora 23,00, dar şedinţa nu a putut avea loc din lipsă de cvorum, fiind amânată pentru sâmbătă. Nici sâmbătă nu a fost întrunit cvorumul necesar, şedinţa fiind programată pentru luni.

"Nu a existat cvorum din nou. Au fost prezenţi 6 membri ai Biroului permanent de la Senat şi 6 membri de la Camera Deputaţilor. Deci - 12. Cvorumul necesar pentru şedinţă este de 14 membri. Am convocat o nouă reuniune a Birourilor permanente reunite pentru ziua de luni, la ora 12,00", a declarat, sâmbătă, la Blaj, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Moţiunea de cenzură "Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!", semnată de 122 de parlamentari, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel