Moțiunea de cenzură. Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor: Cel mai slab text depus vreodată din 1990 încoace

ioan-mang demisionat
ioan-mang demisionat

 Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat vineri că documentul moţiunii de cenzură iniţiat de PNL are cel mai slab text ce a fost depus vreodată din 1990 încoace, doar cu sloganuri politice şi fără cifre, el adăugând că moţiunea va fi respinsă la vot şi Viorica Dăncilă va continua să fie premier până în 24 noiembrie, după care se va muta la Cotroceni.

"Este cel mai slab text al moţiunii ce a fost depus vreodată în Parlamentul României din 1990 încoace. Un document care nu conţine decât sloganuri politice, acuze fără nicio dovadă, fără nicio cifră, un document pur politic, nimic altceva", a declarat, în conferinţă de presă, liderul PSD Bihor, potrivit Agerpres.

Mai mult, a afirmat el, la momentul citirii în sală au fost prezenţi doar 128 de parlamentari ai opoziţiei în loc să fie cei 240 sau 237, anunţaţi, din 465. Nici la votarea moţiunii nu vor fi mai mulţi, consideră Ioan Mang, în opinia căruia "moţiunea de cenzură este un demers sortit eşecului".

"Niciunul nu va vota moţiunea"


"Parlamentarii PSD Bihor, cei patru pe care îi avem, am discutat cu fiecare, am încredere totală că niciunul nu va vota moţiunea. Sper ca şi din parlamentarii celorlalte partide să existe oameni care să gândească mai întâi la ţară înainte de ordinul politic pe care îl primesc. Tot acest simulacru electoral se loveşte de realitate. Care este cu totul alta. Românii nu au nevoie de circul acesta permanent. Ei au nevoie de salarii, de pensii, de condiţii bune de trai, întreprinzătorii să-şi poată construi mica sau marea afacere, să contribuie fiecare la creşterea nivelului de trai", a spus Ioan Mang.

Liderul PSD a afirmat că singura preocupare a partidelor din opoziţie este "să dărâme şi să critice", fără ca semnatarii moţiunii să anunţe niciun plan cu ce vor să facă dacă, prin absurd, moţiunea va trece.

"Opoziţia condusă de PNL refuză să spună poporului ce planuri au"

"Opoziţia condusă de PNL refuză să spună poporului ce planuri au. Din declaraţiile unor lideri PNL, precum ale unui Câţu care se vede ministru de finanţe, ale unui Ludovic Orban care se vede prim-ministru şi ale altora vă putem spune noi ce urmează dacă, prin absurd, această moţiune ar trece", a afirmat Mang. El a adăugat
că ar urma oprirea majorării de pensii şi chiar tăierea acestora, reducerea salariilor prin eliminarea bonusurilor şi a altor drepturi câştigate în cazul bugetarilor, impozitarea IT-iştilor, anularea Programului Start-Up Nation şi alte astfel de măsuri.

Liderul PSD Bihor consideră că reprezentanţii din "opoziţie urăsc două categorii sociale - bugetarii şi pensionarii - şi că nu sunt în stare să guverneze România".

"Noi îi asigurăm pe toţi că moţiunea nu va trece, că Viorica Dăncilă va fi premier până în 24 noiembrie, când se va muta la Cotroceni şi va avea ca sarcină să numească viitorul prim-ministru", a conchis Ioan Mang. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel