MOȚIUNEA de CENZURĂ, Guvern Orban. Chirieac, pronostic înainte de ZIUA VOTULUI, 31 august

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut un comentariu despre moțiunea de cenzură care va fi dezbătută și votată luni, 31 august. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat, în cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3, duminică, că ne aflăm într-o situație în care, din cauza migrației politice și a apropierii alegerilor locale și parlamentare, nu putem analiza clar dacă moțiunea de cenzură va trece sau nu. 

„Ne aflăm într-o situație neobișnuită, nu putem analiza trecerea sau netrecerea moțiunii pe bază politică, logică. În mod normal, ar trebui: atâția sunt la putere, atâția sunt la opoziție, cum am făcut de 30 de ani. Lucrul acesta nu se poate face din cauza apropierii alegerilor locale și apoi parlamentare și a migrației politice”, a explicat Bogdan Chirieac, duminică, cu o zi înainte ca moțiunea să fie dezbătută și votată. 

Totuși, analistul politic spune: „nu mi se pare deloc sigur că ar putea să treacă moțiunea de cenzură. Nu mi se pare deloc sigur că Victor Ponta, în ciuda faptului că a spus *Noi vom vota, chiar va vota sau parlamentarii săi chiar vor vota. Depinde de interesul partidului său. Pro România are acum cu totul alt interes decât PSD-ul”. 

Întrebat dacă PSD are interesul clar ca moțiunea să treacă, Bogdan Chirieac a afirmat că „eu cred că nu”. 

„PNL-ul rămânând la guvernare în momentul ăsta, are toate șansele să scadă în sondaje. Nu va crește în sondaje sub nicio formă!”, a declarat analistul politic. 

Chirieac: Dacă trece moțiunea, PSD are o problemă 

„Problema este că, dacă trece moțiunea, rămâne Orban, PSD-ul are o problemă. Cu alte cuvinte, ați votat și nu v-a luat nimeni în seamă. Din punctul meu de vedere, eu nu am înțeles de ce PSD a insistat cu această moțiune de cenzură acum. Ei au o explicație: că voiam să vedem clar cine e la putere, cine e la opoziție”, a mai spus Bogdan Chirieac, subliniind faptul că „dacă pică moțiunea, PSD-ul nu pierde. Rămâne PNL-ul care n-a mai majorat pensiile cu 40%”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel