Moțiune Tudorel Toader, rezultat VOT. Cum au votat deputații

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Moțiunea simplă inițiată de 91 de deputați împotriva lui Tudorel Toader, ca ministru al Justiției, a fost favorabil votată de 126 de deputați. 148 au votat împotrivă, doi s-au abținut și cinci nu au votat. 

Deputații de la Minorități au votat diferit. Cei de la UDMR a votat pentru susținerea moțiunii simple împotriva ministrului de Justiție, Tudorel Toader, după cum anunțase deja Kelemen Hunor, că-l vor sancționa prin vot. 

”Noi, când am susţinut acele modificări la organizarea sistemului judiciar şi la cariera profesională a magistraţilor, prin care cele două cariere - a procurorilor şi judecătorilor - au fost separate, am susţinut un principiu sănătos, am susţinut o idee bună şi am făcut-o cu toată convingerea (...). Ministrul Justiţiei nu a venit în Parlament, nu a avut nicio poziţie, a spus doar că Parlamentul legiferează, ministerul nu se bagă, e treaba voastră în Parlament. Ca să ne trezim acum trei săptămâni că, brusc, Ministerul Justiţiei şi Guvernul legiferează şi întoarce tot ce am făcut noi, brusc domnul Toader legiferează în locul Parlamentului. (...)Nu putem să fim luaţi aşa, de pe o zi pe alta, să părem că am vorbit degeaba, am lucrat degeaba, că am fost, pur şi simplu, idioţii utili ai nu ştiu cui", a fost declarația liderului UDMR.

PNL, PMP, UDMR, USR au votat în masă pentru moțiune. PSD și ALDE au votat împotrivă. Deputații trecuți la partidul lui Victor Ponta au votat pentru. 

Vezi AICI cum au votat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel