Moţiune. Gerea (ALDE): Nişte băsişti autentici după tată şi-au dat mâna cu alţi băsişti mai pricăjiţi

Andrei Gerea
Andrei Gerea

Iniţiatorul moţiunii de cenzură este de fapt preşedintele Klaus Iohannis, iar PNL, PMP şi USR doar au semnat acest document, în condiţiile în care şeful statului nu are dreptul constituţional de a iniţia o moţiune, a susţinut joi deputatul ALDE Andrei Gerea.

'Nişte băsişti autentici după tată şi-au dat mâna cu alţi băsişti mai pricăjiţi, care, după principiul 'chior în ţara orbilor', au devenit stăpâni pe partidul lui Orban. Mai sunt şi câţiva de-ai lui Stolo pe acolo. Şi şi-au dat mâna cu oamenii lui Cioloş zişi şi zero, zişi şi 'Cuminţenia pământului'. (...) Iar deasupra tuturor, ca deasupra unui cuib de cuci, stă domnul Iohannis, preşedintele României, care este de fapt autorul moral al acestei moţiuni', a afirmat vicepreşedintele ALDE, la dezbaterea moţiunii de cenzură din Parlament. În opinia sa, 'toţi au vrut şi tot vor să dărâme Guvernul prin forţă, pentru că nu pot câştiga alegerile'.

'Au încercat cu violenţe în stradă, cu manipulări. (...) Abia acum utilizaţi un instrument democratic. Respect dreptul partidelor de opoziţie de a depune o moţiune, dar moţiunea de faţă e doar semnată de PMP, PNL şi USR, că autorii ei sunt de fapt preşedintele Iohannis şi susţinătorii săi', consideră Gerea. Deputatul ALDE a mai afirmat că textul moţiunii de cenzură este de multe ori 'grosolan şi plin de invective', adăugând că nu poate să accepte să fie declarat complice al unui grup infracţional organizat de indivizi care au fost părtaşi la devalizarea companiilor româneşti.

Atac la Turcan

'Nu pot însă să accept să fiu declarat în vreun fel complice al unui grup infracţional organizat de către indivizi care deunăzi erau părtaşi la devalizarea companiilor de stat româneşti şi dădeau tunuri cu banii de la stat. Chiar dacă şi-au schimbat numele, chiar dacă şi-au schimbat partidele, tot cei care numărau găinile prin bătăturile oamenilor în timp ce protejau clientela politică fac şi semnează această moţiune. Nu pot accepta să fiu declarat complice al unui grup infracţional, de exemplu, de către doamna Turcan, care să ne aducem aminte cum slăvea ea pe Kill Bill (n.r. - Elena Udrea). Cine era Kil Bill, doamna Turcan? Era bine atunci, atunci nu era corupţie. Nu pot să fiu acuzat de participare la grup infracţional de către cei care au probleme în a justifica cheltuielile din campaniile electorale, care au dosit bani, care, obişnuiţi cu bitcoin-ul probabil, au probleme în a ne prezenta nişte situaţii clare de unde şi cum au fost folosiţi banii', a susţinut Gerea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel