Moțiune de cenzură PSD. Iohannis: Alegeri anticipate, varianta mea preferată. Se impun dintr-un motiv clar și simplu

Klaus Iohannis - Vot
Klaus Iohannis - Vot

Președintele Klaus Iohannis se implică total în lupta politică și afirmă, cu subiect și predicat, că dorește alegeri anticipate. 

”Am o variantă preferată, care se numește alegeri anticipate” a afirmat Klaus Iohannis, râzând. 

”Vom ajunge la această soluție și atunci veți vedea foarte pe concret cum vom aborda chestiunea.” a mai susținut Klaus Iohannis. Președintele consideră că ”alegerile anticipate se impun dintr-un motiv foarte clar și foarte simplu: am avut în 2019 alegeri europarlamentare care au fost câștigate net de PNL și pierdute de PSD. Am avut alegeri prezidențiale, câștigate net de mine, ca și reprezentant sau ca și candidat al PNL, și au fost pierdute clar de PSD. Toate sondajele din ultima vreme arată că românii își doresc o schimbare, inclusiv în Parlament. Românii își doresc ca PSD să plece de la putere. Trebuie să fim foarte realiști, am câștigat europarlamentare, prezidențialele, însă, în Parlament sunt aceiași parlamentari aleși în 2016 și PSD are un număr foarte mare de parlamentari și PSD nu dorește să lase puterea din mână. Este natural să purcedem cât mai repede la alegeri parlamentare. E imposibil de gestionat un an întreg cu acea mare majoritate pesedistă în Parlament, în condițiile în care, de anul trecut deja, românii au spus clar ”NU” PSD-ului la putere. Auzim tot felul de retorici, fiecare vine cu sfaturi, așa cum crede că trebuie să fie făcută politica. Eu vă spun foarte clar că semnalele date de români sunt evidente și alegerile trebuie făcute cu cât mai repede, cu atât mai bine”.  

”Nicio criză politică” dacă se declanșează anticipatele, susține Klaus Iohannis

”Nu se intră în nicio criză politică, ci într-o procedură care face ca românii să-și poată exprima votul și pentru Parlamentul României” a mai susținut președintele. Totodată, adaugă că merită să fie făcute alegeri anticipate: ”Vorbim de un an de zile în care putem să facem exact ceea ce-și doresc românii, (...) să venim cu soluții rapide, realiste, în interesul României și al românilor”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel