EXCLUSIV  Moţiune de CENZURĂ împotriva Guvernului Orban. Vosganian aruncă BOMBA

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Varujan Vosganian, vicepreşedinte ALDE, a vorbit despre scenariul depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban, după ridicarea stării de urgenţă, ipoteză lansată de către liderul Pro România, Victor Ponta. 

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a vorbit, în exclusivitate pentru cititorii DC News, despre posibilitatea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban, după ridicarea stării de urgenţă. Precizările vicepreşedintelui ALDE vin după ce Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat, recent, că "aş vrea ca pe 4 mai să mergem toţi la muncă, iar pe 16 mai să avem moţiune de cenzură, să dăm jos guvernul ăsta".

"Noi avem sesiune parlamentară până la sfârşitul lunii iunie. Eu cred că, imediat ce se reuneşte parlamentul, trebuie să facem o dezbatere rapidă şi foarte aplicată pe câteva teme pe care nu am apucat să le aprofundăm. Una este cea privind achiziţiile publice, a doua este cea privind chestiunea sezonierilor şi felul în care Guvernul s-a asigurat în legătură cu protecţia acestora, care este o temă foarte importantă. În al treilea rând, va trebui să facem o evaluare în legătură cu seriozitatea cu care Guvernul Orban a gestionat criza coronavirus, dacă informaţiile au fost corecte, dacă nu au fost măsuri dezechilibrate şi aşa mai departe.

Lucrurile acestea trebuie să se facă rapid, în două săptămâni, iar la începutul lunii iunie să luăm o decizie, în funcţie de concluziile pe care le tragem şi pe care le prezentăm. Aş vrea să nu fie o moţiune de cenzură politică; să fie o moţiune argumentată pe realităţile zilei", a declarat, pentru DC News, Varujan Vosganian.

Vosganian: "Sunt argumente pentru o moţiune de cenzură"

"În plus, până în 15 mai avem şi o evaluare cu privire la ce are Guvernul de gând să facă cu relansarea economică, pentru că până acum nu am înţeles nimic în afară de plata unor ajutoare de şomaj şi amânarea unor chirii şi rate. Nu au fost decât măsuri reactive, măsuri proactive nu am văzut. 

Cred că ar fi argumente pentru o moţiune de cenzură, dar nu aş vrea să apară ca o mişcare politică, ci ca una argumentată pe situaţia reală din ţară şi pe modul în care Guvernul Orban a gestionat această criză", afirmă vicepreşedintele ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel