Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Ciolacu: Începe să se formeze o masă critică! Nu excludem și alegerile anticipate

Marcel Ciolacu, președintele PSD
Marcel Ciolacu, președintele PSD

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit despre o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

„Avem dreptul la o singură moțiune pe fiecare sesiune. Care sunt modurile de a face opoziție? E un mod mai violent, mergi în stradă și folosești nemulțumirile și neajunsurile oamenilor într-un scop politic. (...) Depunem o moțiune în această sesiune! Vom încerca să strângem cât mai multe semnături”, a spus Marcel Ciolacu.

Ulterior, liderul PSD a fost întrebat dacă moțiunea are vreo șansă să treacă: „Ar fi o premieră în politica românească, după șase luni de la alegeri, să pice un Guvern. De obicei, pică la sfârșitul mandatului. Dar începe să se formeze o masă critică. De la fiecare moțiune simplă depusă pe fiecare ministru se strâng mai multe voturi când vine votul final.”

Întrebat, mai departe, dacă a discutat și cu UDMR pentru a susține moțiunea, Marcel Ciolacu a spus că nu a avut discuții.

„Ce înseamnă negocieri politice când depui o moțiune de cenzură? PSD are cel mai mare grup parlamentar. Noi putem negocia cu celelalte formațiuni textul moțiunii”, a zis Ciolacu, duminică, la Prima TV, adăugând ulterior: „În momentul în care negociezi textul moțiunii, celelalte formațiuni sau ceilalți parlamentari semnează sau nu semnează moțiunea respectivă. Nu cred că este o problemă pentru toate părțile politice care sunt acum în opoziție să voteze o moțiune.”

„Nu excludem și alegerile anticipate”

„Nu excludem și alegerile anticipate. Parlamentul nu mai reprezintă voința poporului, mă bazez pe sondajele de opinie și pe discuțiile cu oamenii. Dacă astăzi ar fi alegerile, alta ar fi structura Parlamentului. Românii văd că lucrurile nu funcționează, noi am crescut în ultimele 90 de zile, avem un vot direct de 35%”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD susține că, în curând, ar putea avea numărul necesar de voturi pentru trecerea unei moțiuni de cenzură.

VEZI ȘI: Guran (PNL), ”informație prețioasă” despre plecarea lui Voiculescu. Andreea Sava: ”Asta ați spus?!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel