Moțiune de cenzură. Călin Popescu Tăriceanu: Am avut o primă discuție informală cu PNL

Tăriceanu
Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, vineri, că săptămâna viitoare ALDE va discuta cu PNL despre textul moțiunii de cenzură.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că există posibilitatea ca, înainte ca opoziția să depună moțiunea, premierul Viorica Dăncilă să vină în Parlament pentru a cere un vot de încredere.

„Dacă nu avem un vot de încredere, evident că atunci Guvernul va cădea prin moțiune de cenzură. Pot să vă spun că am avut o primă discuție informală cu PNL, care a solicitat să se întâlnească cu noi ca și cu celelalte partide de Opoziție. Vom mai avea o discuție săptămâna viitoare, să discutăm pe marginea textului moțiunii de cenzură și de asemenea le-am transmis celor din PNL că dorim să știm și care sunt pașii următori, după căderea Guvernului, pentru că aceasta este o problemă importantă. Dăm jos un guvern ca să guvernăm mai bine", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Digi24.

Guvernul României, vot de încredere în Parlament

Liderul ALDE a adăugat că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să vină cât mai curând în Parlament pentru a cere votul de încredere.

Sunt două remarci pe care vreau să le fac: zilele Guvernului acesta depind evident tot mai mult, nu numai de moțiunea de cenzură, ci de necesitatea de a veni în Parlament pentru a cere un vot pe restructurare, pentru că conform art 85 din Constituție este necesar un vot de încredere atunci când se schimbă compoziția politică a Guvernului, ceea ce este cazul. Doamna Dăncilă ar fi trebuit să înțeleagă acest lucru. I l-a spus și președintele. Probabil că nu are sfătuitorii care să îi dea sfaturile bazate pe articolele din Constituție. Deci s-ar putea ca întâi să avem un vot de încredere.

Potrivit unor surse MEDIAFAX, moțiunea de cenzură ar putea fi depusă după 20 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel