Moțiune de cenzură. Călin Popescu Tăriceanu: Am avut o primă discuție informală cu PNL

Alexandru Ichim / 13 sep 2019 / 21:14 Salveaza PDF Comentarii
Tăriceanu
Descriere foto: Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, vineri, că săptămâna viitoare ALDE va discuta cu PNL despre textul moțiunii de cenzură.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că există posibilitatea ca, înainte ca opoziția să depună moțiunea, premierul Viorica Dăncilă să vină în Parlament pentru a cere un vot de încredere.

„Dacă nu avem un vot de încredere, evident că atunci Guvernul va cădea prin moțiune de cenzură. Pot să vă spun că am avut o primă discuție informală cu PNL, care a solicitat să se întâlnească cu noi ca și cu celelalte partide de Opoziție. Vom mai avea o discuție săptămâna viitoare, să discutăm pe marginea textului moțiunii de cenzură și de asemenea le-am transmis celor din PNL că dorim să știm și care sunt pașii următori, după căderea Guvernului, pentru că aceasta este o problemă importantă. Dăm jos un guvern ca să guvernăm mai bine", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Digi24.

Guvernul României, vot de încredere în Parlament

 

Liderul ALDE a adăugat că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să vină cât mai curând în Parlament pentru a cere votul de încredere.

Sunt două remarci pe care vreau să le fac: zilele Guvernului acesta depind evident tot mai mult, nu numai de moțiunea de cenzură, ci de necesitatea de a veni în Parlament pentru a cere un vot pe restructurare, pentru că conform art 85 din Constituție este necesar un vot de încredere atunci când se schimbă compoziția politică a Guvernului, ceea ce este cazul. Doamna Dăncilă ar fi trebuit să înțeleagă acest lucru. I l-a spus și președintele. Probabil că nu are sfătuitorii care să îi dea sfaturile bazate pe articolele din Constituție. Deci s-ar putea ca întâi să avem un vot de încredere.

Potrivit unor surse MEDIAFAX, moțiunea de cenzură ar putea fi depusă după 20 septembrie.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28