Moţiune de cenzură. Ludovic Orban, discuţii cu Kelemen Hunor

Florin Cîțu - Ludovic Orban
Florin Cîțu - Ludovic Orban

Ludovic Orban, afirmă că a avut discuţii cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, pe marginea susţinerii moţiunii de cenzură.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că a avut discuţii cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, pe marginea susţinerii moţiunii de cenzură, însă a arătat că Uniunea urmează să decidă poziţia faţă de acest demers în forurile statutare. 

"Sunt convins că UDMR va discuta acest lucru în forurile statutare. Se va hotărî dacă vine de partea firească, partea normală sau dacă continuă să sprijine un om condamnat, un om care nu face altceva decât să arunce în aer imaginea României", a spus Orban, la Parlament. 

El a arătat că au existat discuţii cu toţi parlamentarii care "pot fi convinşi să vină de partea României şi nu a lui Liviu Dragnea", între care şi Kelemen Hunor. 

"De zece zile, atât eu, cât şi mulţi dintre colegii mei, suntem angajaţi în discuţii cu parlamentari, în special cu parlamentari care compun majoritatea parlamentară. (...) Negocierile continuă şi dacă nici măcar această decizie, şi aici nu este vorba de o decizie în care Dragnea se poate victimiza politic, Dragnea a fost condamnat pentru că a folosit banii publici ai Consiliului Judeţean pentru a plăti angajaţi la partid, în loc să folosească aceşti bani publici pentru a apăra interesele persoanelor aflate în nevoie în judeţul Teleorman (...), asta reflectă în mare măsură lipsa de respect faţă de cetăţeni", a mai spus Orban. 

Ludovic Orban a subliniat că obiectivul fundamental al PNL este de a pune punct actualei guvernări. 

"Ce se va întâmpla după depinde de modul în care se vor purta negocierile, atât cele oficiale, cât şi cele neoficiale. (...) PNL este pregătit să-şi asume responsabilitatea guvernării", a adăugat el. 

Moţiunea de cenzură "Demiterea guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!" iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP a fost depusă miercuri la Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel