Moțiune cenzură. Iohannis, declarația zilei în timpul dezbaterii

Klaus Iohannis / Administrația prezidențială
Klaus Iohannis / Administrația prezidențială

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut câteva precizări privind moțiunea de cenzură a PSD, chiar în timpul dezbaterii. 

În timp ce în Parlament se citea textul moțiunii de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că 'discut frecvent cu toți politicienii și eu cred că această moțiune nu va trece.'

'Eu nu cred în acele zvonuri cum că unii care n-ar trebuie ar vota... Avem o coaliție care a înțeles total că șansa lor este unitate. Acum au o foarte bună ocazie să dovedească această unitate. Eu sunt optimist.', a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Întrebat pe cine ar prefera la șefia PNL, respectiv Orban sau Cîțu, Klaus Iohannis a spus că 'mai degrabă cine va câștiga alegerile.'

Orban: Nu se va obţine niciun vot în plus la moţiunea de cenzură peste cele ale PSD şi AUR

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, liderul PNL, a susținut că în favoarea moţiunii de cenzură, care se dezbate şi votează marţi în Parlament, nu va exista niciun vot în plus faţă de cele ale parlamentarilor PSD şi AUR. Ludovic Orban consideră că şi în cazul în care parlamentarii coaliţiei de guvernare ar fi votat moţiunea s-ar obţine, cel mai probabil, acelaşi rezultat.

'Nu se ia niciun vot în plus peste voturile pe care le au PSD şi AUR. Exact ce v-am spus! (...) Numai că suntem patru grupuri parlamentare (n.r. PNL, USR PLUS, UDMR şi minorităţi) care suntem pentru prima oară confruntaţi cu o moţiune. Noi trebuie să asigurăm coeziunea actului de guvernare, să dezvoltăm încredere reciprocă şi asta a fost decizia noastră (...), că era suficient să apară un singur vot în plus şi începea deja o căutare cine este parlamentarul care a votat moţiunea de cenzură. Deci este hotărât clar, suntem prezenţi, nu votăm, exact ce v-am spus de când a depus PSD moţiunea, că este un balon de săpun. O să aibă exact voturile parlamentarilor PSD şi AUR, care vor veni la vot', a afirmat, marţi, Ludovic Orban, la Parlament.

Orban a menţionat că nu ştie să fi existat negocieri între liderii social-democraţi şi parlamentari din cercul guvernamental, iar referitor la faptul că PSD ar fi discutat chiar cu el, ca lider al PNL, Orban a negat.

'PSD a dat numai declaraţii publice insinuând că eu aş putea să determin parlamentari PNL să voteze în favoarea moţiunii. Este o calomnie, o jignire fără margini la adresa mea ca cineva să spună că eu aş putea vreodată să votez sau să îi cer vreunui parlamentar PNL să voteze o moţiune de cenzură a PSD. Este o... evident, probabil au vrut să bage băţul prin gard în interiorul PNL rostind insinuări şi calomnii despre mine. Deci, niciun parlamentar PNL, aşa cum am declarat, nu va vota moţiunea de cenzură', a declarat Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel