Moțiune cenzură împotriva PSD. Tomac: A venit momentul

Eugen Tomac, PMP
Eugen Tomac, PMP

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat joi, la Oradea, că a sosit momentul ca "această guvernare toxică a României să fie trimisă acasă", prin moţiune de cenzură, iar românii să serbeze 1 Decembrie într-o atmosferă fără tensiuni.

"Sunt profund şocat de modul cum răspunde PSD la MCV şi la rezoluţia Parlamentului European. Aceşti oameni sunt nişte turmentaţi. Oameni politici care şi-au pierdut orice simţ al raţiunii şi nu mai au nimic în comun cu realităţile ţării noastre şi cu statutul pe care-l are România în Europa. La ora actuală, coaliţia care conduce România a trecut peste linia roşie", a spus, într-o conferinţă de presă, liderul PMP.

El l-a criticat, totodată, pe deputatul PSD Florin Iordache pentru gestul "incalificabil, profund condamnabil" pe care l-a făcut în Parlament.

"Ceea ce am văzut ieri este incredibil, pentru că în hohote şi aplauze a fost primit autorul Ordonanţei 13 şi omul care crede că va putea, prin nemernicia lui, să îngenuncheze un întreg sistem care oricum este puternic zdruncinat şi care avea nevoie de mecanisme care să-l întărească şi nu să-l şubrezească şi mai mult aşa cum este justiţia la ora actuală. Este de neconceput acest lucru, iar efectele vor fi dramatice pentru români", a spus Eugen Tomac.

Despre declarațiile Cornei Crețu

Liderul PMP a atras atenţia şi asupra afirmaţiilor făcute, miercuri aseară, de comisarul european Corina Creţu, membru PSD, care a vorbit în premieră despre faptul că ieşirea României din Uniunea Europeană se poate transforma într-o catastrofă naţională.

"Este un semnal cât se poate de clar că despre aşa ceva se discută la Bruxelles. Iar aceşti oameni care nu se mai trezesc din beţia puterii şi din lupta lor cu închipuitul stat paralel duc România pe muchia prăpastiei şi vom avea costuri mari de plătit. Situaţia este absolut îngrijorătoare şi ne preocupă la modul cel mai sincer să încercăm să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a scăpa de această guvernare toxică, ruptă complet de orice realitate şi care, mai nou, a trecut la un plan agresiv de izolare a României. Să răspunzi prin gesturi obscene unor mesaje clare care arată că actualul guvern, actuala coaliţie aflată la putere se află pe o cursă în contrasens în relaţia cu Bruxelles-ul, este ceva dincolo de real. A sosit momentul să trimitem acasă Guvernul Dăncilă", a declarat Tomac.

Discuție cu PNL și USR

El a precizat că a avut în cursul zilei de miercuri o discuţie cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi cu preşedintele USR, Dan Barna, pentru ca, în perioada cea mai scurtă, să se elaboreze o formă finală a unui document complet, inclusiv ultimele evoluţii, în scopul depunerii unei moţiuni de cenzură.

"Românii au dreptul de a sărbători, pe 1 Decembrie, Centenarul Marii Uniri, într-o atmosferă fără tensiune, fără aceste ieşiri necontrolate ale unor politicieni disperaţi. Îmi doresc foarte mult ca, în această lună, să resetăm întreaga scenă politică, pentru că România nu poate rămâne captivă unor interese extrem de clare. Dragnea este disperat la această oră să îşi găsească modalităţi prin care să îşi cumpere sau să obţină libertatea mult visată. Nu este problema noastră că a ajuns în această situaţie, dar un om de stat nu târa o întreagă ţară într-o epopee care îl vizează strict pe dânsul. România nu mai poate rămâne în această stare, confiscată de o gaşcă care şi-a propus să distrugă totul", a afirmat liderul PMP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel