Moțiune cenzură Guvern Dăncilă. Val Vâlcu, despre ”momentul istoric”

Moțiune cenzură Guvern Dăncilă
Moțiune cenzură Guvern Dăncilă

Jurnalistul Val Vâlcu a făcut un comentariu înainte de votul pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

”Este o bătălie de imagine, de emoții. Realitatea economică și socială nu justifică moțiunea de cenzură. Dacă în 2012 aveam tăieri de salarii, prăbușire de PIB, creșteri de TVA și tot felul de alte probleme economice, în momentul de față, suntem după șapte ani de creșteri de PIB, s-au dublat salariile și de trei ori a crescut pensia.

Nimic nu justifică acest discurs istoric de genul: E momentul! Acum ori niciodată. Îmi aduce aminte de epoca Ceaușescu când Bulă era întrebat la școală ce an trăim. Și zice: un an hotărâtor pentru că așa se spunea la televizor mereu: că este un an hotărâtor. Mereu era un an hotărâtor”, a zis Val Vâlcu la România TV.

Moțiunea de cenzură este intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!"

Textul moțiunii de cenzură a fost semnat de 238 de parlamentari, dintre care 95 de la PNL, 40 de parlamentari de la USR, 30 de la UDMR și 26 de la Pro România. Totodată, au mai contribuit cu semnături 20 de parlamentari ALDE, 17 de la PMP, 4 independenți și doi parlamentari de la minorități. Pe lângă parlamentarii din Opoziție, au mai existat patru semnatari care fac parte, sau au făcut parte până de curând, din grupul parlamentar PSD. Fostul deputat PSD Mihăiță Găină, fostul senator PSD Emanoil Savin, deputatul PSD Marius Bota și senatorul afiliat PSD Ioan Talpoș, au semnat și ei moțiunea de cenzură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel