Moțiune cenzură Guvern Dăncilă. Ciolacu: Sunt aproape ferm convins de asta!

Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES
Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, crede că moţiunea de cenzură nu va trece în Parlament, iar PSD va avea voturile necesare pentru susţinerea Guvernului.

El a menţionat că sub nicio formă nu vor mai fi plecări ale parlamentarilor social-democraţi la alte partide.

'Este dreptul opoziţiei, în fiecare sesiune au dreptul constituţional să depună o moţiune de cenzură. O dată, în România, s-a întâmplat şi puterea să depună moţiune de cenzură, Guvernul Grindeanu. (...) Sunt aproape ferm convins că moţiunea de cenzură nu va trece în Parlament, deci nu va avea 233 de voturi şi, de asemenea, sunt ferm convins că vom avea jumătate plus unu din voturile celor prezenţi, voturile necesare modificării compoziţiei politice a Guvernului României', a afirmat Ciolacu.

El a susţinut că moţiunea de cenzură nu va trece în Parlament şi se bazează, în primul rând, 'pe incapacitatea opoziţiei de a strânge 233 de voturi'. Preşedintele Camerei a spus că nu ştie ca parlamentari ai PSD să fi discutat cu liberali pentru susţinerea moţiunii de cenzură.

Când va veni Dăncilă în forul legislativ

'Am avut o discuţie azi la grup. Nu cred că mai sunt plecări de la grupul PSD în acest moment, sub nicio formă', a adăugat Ciolacu. Întrebat în legătură cu faptul că premierul Viorica Dăncilă nu mai vine în Parlament miercuri pentru votul de încredere, aşa cum s-a decis în Comitetul Executiv Naţional al PSD, Ciolacu a arătat că prim-ministrul va veni în forul legislativ când va considera oportun.

'După cum ştiţi era votul pentru modificarea compoziţiei politice a Guvernului care, din punctul nostru de vedere, înseamnă o hotărâre a Parlamentului, asta înseamnă că ne trebuie votul a jumătate plus unu din cei prezenţi. Când doamna premier va considera oportun atunci va veni cu această propunere. (...) A fost o decizie în CEx, pe urmă nişte membri ALDE au hotărât să facă parte din Guvern (...). Au fost respinşi de preşedintele României cu o interpretare a Constituţiei, presupun că doamna prim-ministru o să vină cu modificarea compoziţiei politice în Parlament. Aşteptăm decizia CCR', a explicat Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel